Het lijkt er misschien niet op maar voorleeshond Flint heeft alle aandacht voor de kinderen. Foto: PR
Het lijkt er misschien niet op maar voorleeshond Flint heeft alle aandacht voor de kinderen. Foto: PR

Voorleeshond bij Bibliotheek Achterhoekse Poort

VARSSEVELD - Voorleeshond Flint doet zijn uiterste best om kinderen aan het lezen te krijgen. Om dat te stimuleren mogen zij hem op woensdag 18 maart voorlezen in Bibliotheek Varsseveld. Hij zit met gespitste oren te wachten.

Voorlezen terwijl een hond aandachtig ligt te luisteren is leuk. De kinderen kunnen in hun eigen tempo lezen, zonder een gevoel van druk, want Flint is heel geduldig. De voorleeshond is hier speciaal voor getraind en komt altijd samen met deskundige begeleiding. Het team van mens en dier is opgeleid bij R.E.A.D. Nederland. De voorleessessie zijn op een aparte plek in de bieb, zonder andere kinderen erbij. Zo krijgt het voorlezende kind de volledige aandacht van de hond en zijn begeleider. Met als uiteindelijk doel: wie een keer heeft voorgelezen aan de hond, krijgt alleen maar meer zin om te lezen.
De voorleessessies in de Bibliotheek zijn eens in de twee weken op de woensdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur afwisselend in Aalten, Terborg, Ulft en Varsseveld. Inschrijven hiervoor kan via de website.


achterhoeksepoort.nl

Afbeelding