Schaersvoorde afdeling Groen is er klaar voor. Foto: PR
Schaersvoorde afdeling Groen is er klaar voor. Foto: PR Foto:

Nog plek bij Groen voor Grijs: gratis tuinonderhoud bij senioren

AALTEN - Deze maand nog en in april kunnen ouderen uit Aalten gratis gebruik maken van de diensten die leerlingen van de afdeling Groen VMBO Schaersvoorde aanbieden. Er zijn nog enkele plekken vrij bij het project dat de naam Groen voor Grijs draagt.

Ouderen die kleine tuinklusjes in de aanbieding hebben kunnen zich melden. Het gaat om eenvoudige klusjes zoals grasmaaien, een plantenbak oppotten of verpotten, wat takken snoeien et cetera. Elke leerling kan en mag een dik uur tot anderhalf uur besteden aan de klus. Voor de ouderen een mooie gelegenheid om met wat hulp de tuin te laten onderhouden en voor de leerling de kans om te leren communiceren met een echte klant en werkzaamheden op locatie te verrichten. Behalve een gratis dik uur werken in de tuin zal de leerling een aantal dagen vooraf bij de klant langskomen om bij een kopje koffie of thee de werkzaamheden te inventariseren en te checken wat voor materiaal er al aanwezig is of nog moet worden meegenomen. De daadwerkelijke uitvoering is altijd op de maandag- of vrijdagochtend.
Senioren, die een kleine tuinklus in de aanbieding hebben die binnen een uur tot anderhalf uur geklaard kan worden, én die een nog lerende jongere willen ontvangen om deze opdracht te voldoen, kunnen zich - graag zo spoedig mogelijk - aanmelden via de balie van VMBO Schaersvoorde stationsplein of door te bellen met 0543-491400.