Zorg en ondersteuning bij het ouder worden

DINXPERLO - Op de bijeenkomst van de PCOB op dinsdag 17 maart staat Zorg en ondersteuning bij het ouder worden op het programma. De bijeenkomst is in het Kerkelijk Centrum in Dinxperlo en begint om 14.30 uur.

Voor de middagbijeenkomst op 17 maart aanstaande heeft de PCOB Dinxperlo zowel de Gemeente Aalten als Careaz Dr. Jenny uitgenodigd om wat uitgebreider uitleg te geven over de wet- en regelgeving met betrekking tot zorgaanbod en zorgverlening. Heel veel mensen hebben op de een of andere manier extra zorg en hulp nodig, maar vaak is de vraag hoe en waar is die hulp te verkrijgen en wat zijn de mogelijkheden.
Daarom zijn wethouder Joop Wikkerink en beleidsmedewerker Daniëlle Wensink uitgenodigd en van Careaz Dr Jenny komt Noëlle Mebius. De gemeente Aalten en Careaz willen deze middag een antwoord geven op allerlei vragen. Ook niet-leden zijn van harte welkom.
De gemeente is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. De Wmo is in basis bedoeld om mensen mee te laten doen aan het maatschappelijk leven. Van inwoners wordt verwacht dat zij zelf zoveel mogelijk oplossen en organiseren. En het streven is zo lang mogelijk in de eigen leefomgeving blijven wonen. Hoe geeft de gemeente hier invulling aan? Hoe kunt u fit blijven, waar kunt u mensen ontmoeten? Wat als dit niet lukt? Wat kan de gemeente dan bieden? Hoe werken we samen met de vrijwillig ouderenadviseurs? Careaz levert in onder andere in Dinxperlo zorg en ondersteuning aan ouderen. In de thuissituatie verlenen zij thuiszorg, dagbesteding en alarmering, en daarnaast wonen en zorg in Careaz Dr Jenny. In het woon-zorgcentrum verleent Careaz tijdelijk verblijf, zoals voor een herstelperiode na een ziekenhuisopname. Ook helpt Careaz bij aanvragen van indicaties bij het CIZ om te gaan wonen in dr. Jenny. Zij onderhouden contact wanneer iemand moet wachten op een plek. Er volgt uitleg over wie er allemaal terecht kunnen.