Van links af papa Marcel Wesseling, Henriette Brethouwer, Caithlin Wesseling op Pim, proostend met Aniek van Koot en Adri Knoops. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links af papa Marcel Wesseling, Henriette Brethouwer, Caithlin Wesseling op Pim, proostend met Aniek van Koot en Adri Knoops. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Kanjers voor Kanjers verrast Caithlin

IJZERLO - Op vrijdagavond werd de bijna 13-jarige Caithlin Wesseling uit Dinxperlo verrast door Kanjers voor Kanjers. Dat gebeurde bij Hippisch Centrum De Achterhoek waar ze al 22 maanden lang paardrijlessen kreeg aangeboden. De enthousiaste vrijwilligers van Kanjers voor Kanjers kwamen om haar alvast een verjaarscadeau te brengen, compleet met (kinder)champagne en bloemballonnen: Caithlin mag ook de komende twee jaren nog paardrijles volgen dankzij Kanjers voor Kanjers en Hippisch Centrum De Achterhoek.

Door Waltraud Wensink

De ploppers en confetti worden even achterwege gelaten om de paarden niet te laten schrikken. Aanwezig zijn namens Kanjers voor Kanjers Aniek van Koot, Adri Knoops, Henriette Brethouwer en fotograaf Jurgen Pillen, maar natuurlijk ook Alice Westerveld van Hippisch centrum de Achterhoek.

Caithlin voelde al een beetje nattigheid toen zowel haar vader, moeder als ook buurvrouw Aniek van Koot ineens meegingen naar de paardrijles. Normaal gesproken gaat er altijd maar één van hen mee. Eenmaal bij de manege wordt haar vermoeden bevestigd en is al snel duidelijk dat er iets te gebeuren staat.

Aniek van Koot meldde Caithlin aan
Caithlin wordt de komende week 13 jaar en heeft een fysieke beperking waardoor ze klein is en ook klein zal blijven. Deze groeistoornis heeft nogal een impact op het leven van deze enthousiaste en levendige jongedame die zeker niet op haar mondje gevallen is en haar mannetje of beter gezegd vrouwtje wel staat. Ook het gezin heeft in de afgelopen jaren heel wat voor de kiezen gehad. Sinds een tijdje is Aniek van Koot, die ook nog eens ambassadeur is van Kanjers voor Kanjers, buurvrouw van de familie Wesseling. Ze is regelmatig aan de klets met buurmeisje Caithlin. Aniek: "Caithlin vertelde me dat ze van dansen hield en van paardrijden maar dat het mede door haar fysieke beperking erg lastig is om die hobby's te kunnen uitoefenen. Paardrijden had hierbij net nog iets meer de voorkeur dan het dansen. Ik dacht gelijk aan Kanjers voor Kanjers. Niet in de rol als ambassadeur, maar als buurvrouw, heb ik Caithlin op de officiële manier aangemeld door het schrijven van een brief waarin ik de situatie rondom Caithlin en de familie Wesseling heb beschreven. Dus eigenlijk zoals ieder ander zich bij Kanjers voor Kanjers hoort aan te melden." Henriette Brethouwer is een van de mensen van de projectcommissie "Een mooi doel. Hier waren we het als projectcommissie al snel over eens en we hebben toen ook contact gezocht met het gezin." Helga, de moeder van Caithlin: "Wij wisten hier niks van en waren dan ook enorm verrast dat we ineens door Kanjers voor Kanjers benaderd werden. We vinden dat geweldig dat deze stichting zich voor ons in wil zetten en dit voor ons kan realiseren."

Sponsporen uit de Achterhoek
Kinderen en jongeren tot 21 jaar voor wie sport en spel door verschillende omstandigheden niet vanzelfsprekend is, kunnen door Kanjers voor Kanjers worden geholpen om hun droom op dat gebied waar te maken. De projecten worden gefinancierd door sponsoren uit de Achterhoek, voor kinderen uit de Achterhoek. Kinderen die langdurig ziek zijn, een beperking hebben, kinderen die om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen wonen of geen kind kunnen zijn, al deze kinderen verdienen het om gelukkig te zijn en om mee te kunnen doen, en daarom wordt er op allerlei manieren geld ingezameld om de wensen van deze kinderen te realiseren.

Caithlin rijdt op Pim in nieuwe outfit
Alice Westerveld van Hippisch Centrum de Achterhoek kent Caithlin al een tijdje en ziet ook dat ze met enorm veel plezier rijdt.. Ze zorgt ervoor dat Pim klaar staat voor Caithlin. "Pim is al 20 jaar en heeft een aangename hoogte voor Caithlin." Ze heeft gezorgd dat de beugels zijn aangepast naar de lengte van Caithlin en waar nodig worden ook anderen eventuele aanpassingen geregeld die er voor zorgen dat Caithlin net als alle anderen mee kan doen. Ze proost dan ook graag mee op het feit dat Caithlin ook de komende twee jaar de mogelijkheid wordt geboden voor het volgen van rijlessen. Hippisch Centrum de Achterhoek staat er om bekend dat er veel mogelijk is. Er heerst een gemoedelijke sfeer en de locatie is prachtig.

Aniek: "We gunnen Caithlin het plezier in het rijden en dat ze uiteindelijk ook aan wedstrijden kan meedoen. Ik weet zelf als geen ander hoe het is om met een beperking om te gaan maar ik weet ook heel goed dat er ondanks een beperking mogelijkheden zijn om je doel te bereiken. Soms heb je daar echter een beetje hulp bij nodig en die hulp bieden we met 'Kanjers voor Kanjers graag aan."

Caithlin geniet van de aandacht en proost graag met de andere ruiters op dit prachtige aanbod, een mooier cadeau kun je haar haast niet voor haar verjaardag geven. Ze krrijgt naast de rijlessen ook nog eens een prachtige outfit waarmee ze als een trotse en professionele ruiter op Pim ronddraaft.

Caithlin en Aniek van Koot hebben nog een afspraak gemaakt: Als Caithlin op 24 mei tijdens een clinic in de rolstoel gaat zitten om te tennissen, zal Aniek vervolgens gaan paardrijden.


www.stichtingkanjers
voorkanjers.nl

Facebook.com/KanjersvoorKanjers