Joost Rasing wordt in de mangel genomen door twee spelers van Jodan Boys. Foto: Cor Hinkamp Foto:

AZSV verliest van Jodan Boys

AALTEN - AZSV heeft in de strijd om de titel in de hoofdklasse A belangrijke punten verloren. Thuis werd met 1-2 verloren van Jodan Boys uit Gouda, maar de schade voor de Aaltenaren blijft beperkt. Ook DHSC en SC Feyenoord verloren, waardoor Sportlust'46 de winnaar van de dag werd en de nieuwe koploper in de hoofdklasse A.

De gasten uit Gouda begonnen furieus aan het duel op sportpark Villekamp. Ze zetten fors druk naar voren en lieten AZSV niet opbouwen. Dat leverde na ruim tien minuten twee grote kansen op. Mohammed Bellahcen gaf voor op Michel Verkaik, maar diens schot ving via een Aaltens been naast het doel van Jasper te Kolste. Uit die hoekschop kopte Jeroen Borsboom de bal voor op aanvoerder Roald Heerkens, maar diens kopbal ging naast het Aaltense doel.

De ploeg van trainer Dave de Jong kreeg in de eerste 20 minuten nauwelijks grip op het duel, maar halverwege de eerste helft kwam de thuisclub beter in de wedstrijd. Een schot van Sjoerd te Boekhorst ging over en kort daarna bracht Freek Mulder Rik van der Eerden in stelling, maar zijn inzet ging via de vingertoppen van doelman Roy Rondeltap net naast. Uit de hoekschop van Sjoerd te Boekhorst ging de volley van Niek te Veluwe ook naast het doel van Rondeltap. Daarna werd Jodan Boys weer gevaarlijk door een schot van Mohammed Bellahcen, maar Jasper te Kolste redde bekwaam. Vlak voor de pauze kwam AZSV aan de leiding. Joost Rasing kwam op de rechterflank door en gaf de bal aan Sjoerd te Boekhorst die van randje strafschopgebied fraai raak schoot, 1-0. AZSV dacht met een voorsprong te gaan rusten, maar rekende buiten Jeroen Borsboom. Op slag van rust kopte hij een verre bal van Mark Veerman achter Jasper te Kolste, 1-1.

In de tweede helft werd het niveau niet beter. Er werd veel strijd geleverd op het middenveld en sporadisch waren er kansen te noteren. Na een uur spelen schoot Sjoerd te Boekhorst de bal over het doel van Roy Rondeltap. Dat was lange tijd het hoogtepunt van de tweede helft. In de laatste tien minuten nam de spanning toe. Na een misser van aanvoerder Roald Heerkens kreeg Niek te Veluwe een unieke kans om AZSV op voorsprong te brengen, maar hij treuzelde te lang en doelman Rondeltap kon ingrijpen. De rebound kwam voor de voeten van de ingevallen Jardell Kruidbos, maar hij schoot de bal tegen de op de grond liggende Niek te Veluwe op. Drie minuten voor het einde kreeg AZSV de deksel op de neus. Door slecht uitverdedigen aan Aaltense zijde kwam de bal voor de voeten van Jeroen Borsboom, die de bal langs Jasper te Kolste tikte en daarna licht geraakt werd door de Aaltense goalie. Scheidsrechter Paarhuis uit Hellendoorn legde de bal op de stip en Borsboom klaarde zelf dit klusje, 1-2.

AZSV staat nu vierde op de ranglijst van de Hoofdklasse A, met vijf punten achterstand op koploper Sportlust'46, maar nog steeds met een wedstrijd te goed. SC Feyenoord werd ondanks de nederlaag bij Sportlust'46 de winnaar van de tweede periode.
Komende dinsdag komt AZSV in actie in de vierde ronde van de KNVB-beker. In Apeldoorn is zondag tweedeklasser Columbia dan de tegenstander. AZSV-2 neemt de honneurs waar op hetzelfde moment in de Achterhoek Cup. DVC'26 is in Didam de tegenstander. Volgende week zaterdag gaat AZSV op bezoek bij Capelle, dat niet in actie kwam door de afgelasting bij DUNO D.