Veel belangstelling in het Internationaal Café op donderdagmorgen. Foto: Jantine Logmans
Veel belangstelling in het Internationaal Café op donderdagmorgen. Foto: Jantine Logmans

Oproep: vrijwillige medewerkers gezocht

AALTEN - In ontmoetingscentrum De Dam op Damstraat 4i bruist het van activiteiten voor en door Nieuwe Nederlanders met een buitenlandse achtergrond. Wekelijks wordt er twee maal Internationaal Café gehouden: het Vrouwencafé op maandagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur en het Internationaal Café op donderdagmorgen van 10 tot 12 uur.

Hierbij draait het om ontmoeting, kennismaken met de Nederlandse cultuur en de Nederlandse taal leren, ieder op z'n eigen niveau. Dat alles gaat op een gezellige, ontspannen manier. Doordat er tegenwoordig zo'n 20 bezoekers komen, zou het heel fijn zijn als er nog een paar extra medewerkers het team komen versterken. Ieder die het leuk vindt om met mensen met een buitenlandse achtergrond te praten en ze te helpen bij het verder leren van de Nederlandse taal is hier van harte welkom! Meer info en/of aanmelden kan bij Jantine Logmans via j.logmans@kpnmail.nl. Maar men kan natuurlijk ook tijdens deze ochtenden binnenlopen en een kijkje nemen en een kopje koffie/thee meedrinken.

Ook organiseert de stichting Figulus Welzijn diverse nieuwe activiteiten voor deze doelgroep. Zoals een kookkcursus (inclusief samen opeten van het gemaakte) op maandagen van 11 tot 14.30 uur in Het Noorden, en taal-en lesactiviteiten en een 'klik en tik' cursus (computerles) in de bibliotheek op de donderdagmiddag. Ook bij deze drie activiteiten nieuwe medewerkers heel erg welkom. Meer info en/of opgave kan via Dilsoz Amin via d.amin@figulus-welzijn.nl.