Kort

Lazy Sunday Morning Music in IJzerlo

IJZERLO - Crescendo IJzerlo geeft op zondagochtend 15 maart een ochtendconcert in ’t Dorpshuus te IJzerlo.

Het fanfare orkest én de slagwerkgroep hebben een mooi programma samengesteld, waardoor de toehoorder onder het genot van een drankje kan genieten van mooie afwisselende muziek. Op het programma staan o.a. een koraalbewerking, het prachtige Dogon en het bekende Innuendo van Queen; maar uiteraard zal een mooie mars op dit concert ook niet ontbreken. Een van de leden is in voorbereiding op haar openbare D-examen; tijdens dit concert zal zij alvast van zich laten horen. Om de ontspannen sfeer extra te benadrukken, zorgen diverse leden voor heerlijke zoete lekkernijen, welke worden aangeboden bij de drankjes.
Iedereen is van harte welkom! Het concert begint om 11.00 uur. De entree is gratis, drankjes zijn tegen betaling.


Thema-avond dementie op jonge leeftijd

REGIO - Op maandagavond 16 maart is er een bijeenkomst voor mensen die op jonge leeftijd (al voor het 67ste levensjaar) te maken krijgen met dementie. De zorgorganisaties in de regio Achterhoek gaan graag in gesprek met hen, om te horen hoe men de huidige mogelijkheden voor begeleiding ervaart, en wat nog meer zou helpen in deze situatie.

Het programma van 16 maart is gericht op zowel mensen die zelf de diagnose hebben als op de naasten zoals de partner of de kinderen. In één groep, of in meerdere kleine groepen, wordt besproken wat de ervaringen en wensen zijn met betrekking tot ondersteuning door bijvoorbeeld de huisarts, de specialist, de dagbesteding, of de begeleiding thuis.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 maart van 19.30 tot 21.00 uur in Het Borchuus, Kerkplein 3 in Varsseveld. De koffie staat klaar om 19.15 uur. Iedereen kan meer informatie vragen en/of zichzelf aanmelden voor deze avond via m.bisseling@kkowa.nl, tel. 06-13406800.


Bestuiving: honingbij versus wilde bij

LICHTENVOORDE - IVN en KNNV organiseren een themaavond over de bij. Sprekers zijn Bas Kranen en Bennie Harbers, imkers van Imkers Nederland afdeling Oost-Gelre. De avond is in Den Diek, aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde op woensdag 11 maart vanaf 20.00 uur. Entree voor leden IVN of KNNV drie euro, voor niet-leden 5 euro.

Ruim 35 % van de wereldwijde voedselproductie is afhankelijk van bestuiving door bijen. De bijen hebben het in Nederland moeilijk door steeds minder bloeiende bloemen door verstedelijking en intensieve landbouw. Dankzij de media-aandacht en de vele nieuwe imkers gaat het met de honingbij weer de goede kant op. De wilde bijen krijgen het steeds moeilijker.


Pottenverkoop in de Molenschuur

AALTEN - Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er een verkoop van tweede keus bloempotten en vazen gehouden in de Molenschuur. De eerstvolgende verkoop zal zijn op zaterdag 7 maart van 10.00 tot 11.00 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel, deze maand is dat 'Flying Doctors'. De Molenschuur is te vinden in de Molenstraat in Aalten, tussen nrs 14 en 16.