Fanatieke gezichten bij walking football. Foto: PR
Fanatieke gezichten bij walking football. Foto: PR Foto:

Walking, Jogging & Talking

AALTEN - Ook voetbalclub AZSV gaat starten met Walking Football voor heren en dames van 55+ en 60+. Op sportpark Villekamp zal dan op donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur een veld gereserveerd worden om kleine wedstrijdjes te spelen. OokJogging Football krijgt een kans, terwijl bij beide spelsoorten ook het aspect 'Talking' (praten, dus ontmoeting en gezelligheid) van belang is.

Walking Football is een sport in opkomst waarbij gespeeld wordt op klein veldje van 40 bij 25 meter en met doeltjes van drie meter breed en een meter hoog. Er wordt gespeeld met zes veldspelers zonder keeper. De belangrijkste spelregel is dat er met en zonder bal niet gerend mag worden en ook mag de bal niet boven heuphoogte worden gespeeld. De aftrap is op zaterdag 11 april en de organisatoren proberen om er een leuke en ludieke opening van te maken. Er hebben zich inmiddels al ruim 25 personen aangemeld die hier interesse in hebben. De bedoeling is dat men in de maanden april en mei kijkt of deze sport geschikt is.Men hoeft dan nog geen lid te worden. Eind mei volgt de evaluatie en wordt beslist op welke dagen en dagdelen walking footbal zal plaatsvinden. Op dezelfde donderdagavonden wordt ook een pilot gestart om te kijken Jogging Football aanslaat. Het enige verschil met Walking Football is dat er op een heel rustige manier mag worden gerend. Het is de bedoeling dat belangstellenden beide facetten kunnen proberen om te kijken waar hun voorkeur ligt.
Sportief bezig zijn maar ook de sociale contacten - Talking Football - is een goede reden voor aanmelding. Geïnteresseerde mannen en vrouwen kunnen een mail sturen naar h.w.wevers@kpnmail.nl . De personen die zich al hadden aangemeld worden verzocht nog even te mailen, zodat ook hun mailadres bekend is bij de organisatoren. Informatie geven Andre Heersink, Johan Wikkerink, Gerrit Nijman, Adrie Bulsink en Eric Wevers.