Kort

Orgel en gong in Aalten

AALTEN - Meditatieve orgelklanken en dromerige klankinstrumenten brengen bezoekers in een meditatieve sfeer. In een concert ontmoeten pijporgel en gong elkaar – instrumenten die beide een lange traditie hebben. Het concert is in de Oude Helenakerk in Aalten op zaterdag 29 februari, aanvang 19.30 uur. De entree kost tien euro.

Er klinken werken van Johann Sebastian Bach, Arvo Pärt en anderen. Van middeleeuws tot de tegenwoordige tijd. Het programma is een wisseling tussen vroeg barok en moderne orgelstukken, virtuoos gespeeld door Kerstin Petersen uit Hamburg, met meditatieve muziek voor gong, klankschalen, monochord en Shruti-box door de yogalerares Ada Namani, ook uit Hamburg. In een gezamenlijke improvisatie laten zij de instrumenten samen klinken.


Collectanten gezocht voor Reuma Nederland

AALTEN/BREDEVOORT - In de week van 16 tot en met 21 maart is de jaarlijkse collecteweek van ReumaNederland. Collectanten zijn daarbij onmisbaar. ReumaNederland zoekt nog collectanten in Aalten en Bredevoort. Wie wil helpen, kan zich als collectant opgeven bij collecteorganisator Stien Wikkerink-te Brinke of Hanny Jansen bereikbaar via 0543-451910 of 0543-475807. Mailen kan ook: stientebrinke@hotmail.com of vrijwilligers@reumanederland.nl.


Valentijns-hulde van Welfare Aalten

AALTEN - Traditiegetrouw deelde Welfare Aalten op Valentijnsdag weer enkele verrassingen uit. Als dank voor hun zorg aan de naaste ontvingen de dames J. Heinen, Molenkamp 12 en J. ter Haar-Hoftijzer, Gendringseweg 16c en de heer J. Radstake, Frankenstraat een bloemetje.

Op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 februari is er een verkoop van handwerkartikelen in de bibliotheek van Aalten. De verkoop is van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 20.00 uur. Er is weer van alles te koop zoals sokken, schorten, pannenlappen, knuffels, et cetera.


AMW Sensire op de koffie in het Mama Café

AALTEN - Op sommige momenten in je leven loop je tegen dingen aan, zit je met vragen of zit je een tijdje niet zo lekker in je vel. Dan zou het fijn zijn als je samen met iemand kan kijken naar oplossingen of eens kan praten over hoe je je voelt. Daarvoor kun je aankloppen bij het Algemeen Maatschappelijk Werk van Sensire. Op woensdag 4 maart komen de maatschappelijk werkers Sarah Pelgrim en Monique Altena meer vertellen over hun werk tijdens het Mama Café in de Bibliotheek Aalten.

Ze bieden een luisterend oor en kijken samen met jou mee naar je mogelijkheden om je situatie op te lossen.
Wil je graag meer weten over wat Sarah en Monique te vertellen hebben? Kom dan op woensdag 4 maart tussen 10.00 tot 11.30 uur samen met je kindje naar het Mama Café in de Bibliotheek Aalten, Hogestraat 10. Deelname is gratis.