Home-Start biedt ondersteuning van een mede-ouder

REGIO - Wie graag van betekenis wil zijn voor andere ouders, en een luisterend oor wil bieden, kan zich inzetten als vrijwilliger bij Home-Start. De vrijwilliger van Home-Start komt wekelijks bij een gezin over de vloer dat tijdelijk wat (opvoed)ondersteuning kan gebruiken. Hij of zij biedt een luisterend oor en geeft een steuntje in de rug.

Home-Start is een project dat draait op vrijwilligers, die hun kennis en ervaring delen met gezinnen die het tijdelijk even nodig hebben. Op 3 maart start de cursus voor nieuwe vrijwilligers. Het gaat om ondersteuning, praktische hulp en vriendschap aan ouders met kinderen in de leeftijd van 0 – 14 jaar. Het doel is om te voorkomen dat dagelijkse problemen uitgroeien tot erger. Door mee te denken, tips te geven en te kijken naar wat er goed gaat in een situatie, maakt een vrijwilliger het verschil.
Op 3 maart start er weer een cursus voor nieuwe vrijwilligers. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld, wel enige opvoedervaring. De cursus wordt gegeven op de dinsdagochtend, in zes volgende weken. Door middel van een E-learning wordt de theorie aangeboden. Ook na de cursus worden de vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator van Yunio.
Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kan men contact opnemen met de coördinator van Home-Start Achterhoek: Nienke Wolsink; n.wolsink@yunio.nl of 06-10306771 en Patty Polman; p.polman@yunio.nl of 06-22976506.