Ruben Hoeke. Foto: PR
Ruben Hoeke. Foto: PR Foto:

Ruben Hoeke speelt de blues in Aalten

AALTEN - Op zaterdag 1 februari geeft gitarist Ruben Hoeke met zijn band een optreden in Oerkroeg Schiller in Aalten.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.
Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops, organiseert hij sessies en festivals, en levert naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus. Hij wordt ingezet als sessiemuzikant, componeert muziek in uiteenlopende genres en deed radio interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout.
Diverse media omschrijven Ruben als een 'ster-gitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen'. Met deze lovende recensies op zak komt de Ruben Hoeke Band naar Breda, waar we een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues kunnen verwachten.
Het optreden in Oerkroeg Schiller op 1 februari begint rond de klok van tien 's avonds en kaarten zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar aan de avondkassa of online via de Facebookpagina en de website van het café.


www.oerkroeg.nl