Mark van der Weijden van Sportlust'46 schiet op het doel van Jasper te Kolste, maar zal gehinderd door Jonathan Goosen de paal raken. Foto: André Wamelink
Mark van der Weijden van Sportlust'46 schiet op het doel van Jasper te Kolste, maar zal gehinderd door Jonathan Goosen de paal raken. Foto: André Wamelink Foto:

AZSV met eigen wapens afgetroefd in Woerden

AALTEN - AZSV is in Woerden op passie en strijd afgetroefd door Sportlust'46. De thuisclub won met 3-2, maar had het duel al eerder in het slot kunnen gooien. De Aaltenaren werden met hun eigen wapens bestreden en moesten daardoor hun tweede plek op de ranglijst overdragen aan de ploeg uit Woerden.

Sportlust'46 begon met een enorme drive aan het duel met AZSV. Vorige week zaterdag had de ploeg uit Woerden kansloos verloren in Gouda van Jodan Boys met 4-1 en de Aaltenaren werden de dupe van de dadendrang van de thuisclub. Al binnen drie minuten keek de ploeg van Dave de Jong tegen een achterstand aan. Linksback Martijn Jansen combineerde goed met Mark van der Weijden en Jansen schoot de bal zuiver in de verre hoek, 1-0. Dit was nog geen wake-up-call voor de Aaltenaren, die door felle spelers van Sportlust'46 keer op keer werden afgetroefd. Een kwartier later had het zomaar 2-0 kunnen staan. Een pass van Jasper Werkhoven op Mark van der Weijden werd door laatstgenoemde tegen de buitenkant van de paal geschoten. Kort daarna wederom een inzet van Van der Weijden, maar Jasper te Kolste reageerde alert. AZSV kwam in het laatste kwartier van het eerste bedrijf beter in de wedstrijd, maar kreeg geen uitgespeelde kansen.

In de tweede helft bracht Dave de Jong Nick van Breugel voor Sjoerd te Boekhorst en na 56 minuten kon AZSV het eerste schot op doel noteren. Niek te Veluwe kon echter doelman Terence Manschot niet in verlegenheid brengen. Na 20 minuten verdubbelde de thuisclub de score. Jardell Kruidbos werd op het middenveld afgetroefd en met één pass stond Rick Wils oog in oog met Jasper te Kolste en scoorde beheerst, 2-0. AZSV ging opportunistischer spelen, maar zag een inzet van Kars Vierwind net overgaan. Dave de Jong bracht met Luka ter Haar en Freek Gesthuizen twee verse krachten voor Jonathan Goosen en Jardell Kruidbos en ging achterin één op één spelen. Uit een vrije trap van Freek Gesthuizen kopte Luka ter Haar de bal op de lat, die hoog de lucht in ging en bij het dalen op de voet van Martijn Jansen kwam en in het eigen doel verdween, 2-1. Even leken de Aaltenaren terug in de wedstrijd te zitten, maar nog geen 60 tellen later was het verschil weer twee goals. Uit een pass van Zakaria Issarti scoorde Mark van der Weijden de 3-1 en de wedstrijd leek beslist. AZSV gooide alles naar voren en twee minuten voor het officiële einde maakte Nick van Breugel het nog weer spannend door de 3-2 achter Terence Manschot te schieten. Er waren nog een paar hachelijke momenten voor het doel van de thuisclub, maar uiteindelijk bleef het bij 3-2. Een gelijkspel zou gezien het spelbeeld ook niet verdiend geweest zijn.

Komende zaterdag treft AZSV DUNO uit Doorwerth, dat sinds de vorige confrontatie eind oktober slechts één punt haalde uit zeven duels. Ook AZSV zal flink aan de bak moeten op het eigen sportpark Villekamp, want na het behalen van de periodetitel is de ploeg van Dave de Jong ook van slag. Drie punten uit vijf wedstrijden is de schamele score van de periodekampioen.