Een spelmoment uit de wedstrijd tegen FC Dinxperlo. Foto: PR
Een spelmoment uit de wedstrijd tegen FC Dinxperlo. Foto: PR Foto:

AD '69 wint met tien man van FC Dinxperlo

AALTEN - In de warming up voor de wedstrijd tegen FC Dinxperlo bleek al snel dat routenier Michiel Ebbers geen deel zou uitmaken van de elf van trainer Mark Schepers, de blessure die hij afgelopen week opliep was onvoldoende hersteld en dus zou Luuk Heijink zijn plaats innemen. Amper drie minuten na de aftrap keek AD'69 verbijsterd naar de rode kaart die scheidsrechter Wiegerink voor Hidde Weenk trok wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De penalty werd benut door FC Dinxperlo, en AD '69 moest de wedstrijd verder spelen met tien man. Dat het uiteindelijk 2-1 voor AD '69 werd in de strijd tegen de koploper, was een mooie meevaller.

Een eerste kans kreeg AD'69 al in de vijfde minuut toen bij een vrije trap van Jeroen Scholten opeens Dylan Bauhuis de bal met een omhaal naar het Dinxperlose doel schoot, de bal zou over gaan maar het was wel duidelijk dat AD'69 met deze eerste poging nog veel vaker op de deur van Dinxperlo zou gaan kloppen. En de zoektocht naar de gelijkmaker duurde niet eens zo lang, al in de zestiende minuut trok Dylan Bauhuis door over de linkerkant van het veld, omzeilde de keeper en schoot de bal strak in het doel. Met tien man trok AD'69 in ieder geval de stand gelijk en dat op zich tegen de koploper was al grote klasse. AD '69 hield de deur goed dicht, dus 1-1 was ook de ruststand.
Direct na rust was het Dinxperlo dat het initiatief nam. Tot grote verrassing van velen nam AD'69 in de 55e minuut een voorsprong in de wedstrijd, een cornerbal van Recep Kaya kwam uiteindelijk op de schedel van Jeroen Scholten en hij wist met een fantastische kopbal de keeper diagonaal te passeren.
Achterin werd er door AD'69 volop verdedigd en daar slaagde het groenwitte team wonderwel in zodat er door Dinxperlo niet meer gescoord werd.

AD'69 komt ijzersterk uit de winterstop met zes punten uit de eerste twee wedstrijden. De volgende pot is tegen SJO/SSA HMC '17 thuis op zondag 9 februari.