De Hofnar-Bovo dames 1
De Hofnar-Bovo dames 1 Bas van der Bend

BOVO DS1 blijft tweede na winst in Lichtenvoorde

AALTEN - Donderdagavond 23 januari was het voor de dames van de Hofnar-Bovo weer tijd voor een derby tegen Seesing Personeel Longa’59 in Lichtenvoorde. Gezien de stijgende lijn in de competitie van de dames van Longa’59, was de Hofnar-Bovo erop gebrand om ook de uitwedstrijd tegen dit team te winnen. Dat lukte uiteindelijk: met een 2-3 overwinning togen de dames huiswaarts.

Er was wel sprake van de beruchte eerste set met slordig spel. Bovo kwam niet in het spel, waardoor in de eerste set tegen een forse achterstand werd aangekeken. De dames verloren deze set met 25-13. De dames van Bovo speelden veel beter aan de tweede set, waarin het eigen niveau weer werd gehaald. De set werd overtuigend gewonnen met 14-25. Mede dankzij een aantal direct scorende aanvalspunten van Luijmes, trokken de dames de derde set naar zich toe en wonnen met 23-25. De vierde set was een herhaling van de eerste set: verlies met 25-13. Met een hoge servicedruk en sterk spel werd de vijfde set overtuigend binnen gehaald met een stand van 7-15, en daarmee bleef plek 2 behouden. De volgende wedstrijd is op zaterdag 8 februari: uit tegen koploper Innovatiemakelaars.nl WSV dames 1.