ACM in actie. Foto: PR
ACM in actie. Foto: PR Foto:

'ACM komt naar u toe!'

AALTEN - Het Aaltens Christelijk Mannenkoor is een koor dat ruim zestig jaar bestaat, en ook ruim zestig leden heeft. Het is een springlevend koor dat het hele jaar door optredens verzorgt en meewerkt aan kerkdiensten.

De laatste vijf jaar staat het koor onder leiding van Susanna Veerman, en dat is een dirigent die het koor leert hoe het mooi kan zingen. Hard en zacht, laag en hoog, maar vooral: zuiver. Dat geeft na elke avond weer veel voldoening.
Zingen doet wat met je, maar samen zingen geeft er een extra dimensie aan.

'We hopen

van harte dat

mannen, ook

jonge, eens

meedoen om

te ervaren hoe

fijn zingen in

een koor is'


Elke maandagavond begint de oefenavond om 19.45 uur met inzingen, en na de opening om 20.00 uur worden er nieuwe stukken ingestudeerd, en oude bekende stukken herhaald. Die oefenavonden zijn in De Hofnar in Aalten.
Maar omdat het koor graag nieuwe zangers wil bereiken, komt het naar het hen toe. Op maandag 10 februari houden het koor de oefenavond in Het Grachthuys, Kruittorenstraat 1 in Bredevoort. Om 19.30 uur staat de koffie klaar, en iedereen is van harte welkom met partner, kinderen of met de buurman.

Eerst kunnen de mannen genieten van een kort optreden van het koor, en na de pauze wordt er een nieuw stuk ingestudeerd. Het koor zou het erg fijn vinden als er dan mannen of jongens zijn die eens willen ervaren hoe het voelt om in zo'n koor mee te doen. Voor hen maakt ACM graag ruimte, en de koorleden hopen dat zij die dat uitproberen hetzelfde plezier eraan beleven als zij er wekelijks in hebben.

En dan geldt: "Graag weerkommen!", aldus ACM. Deelname aan bezoeken van deze avond is uiteraard gratis.