Zaterdag 8 februari Natuurwerkdag KNNV

OOST-ACHTERHOEK - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek kan op 8 februari weer hulp gebruiken bij het onderhoud op De Haarman in Ratum, gemeente Winterswijk.

De Haarman is een bosgebied met heide en een ven. Het is nog een restant van het ooit zo uitgestrekte heidegebied dat meer dan een eeuw geleden hier langs de oostgrens liep. Het werk in dit verscholen stukje Winterswijk zal voor het grootste deel bestaan uit het verwijderen van opslag, vaak vliegdennetjes en berken. Dit gebeurt om het licht toegang te geven tot het ven en de heide er omheen; noodzakelijk voor de (nieuwe) vegetatie.
Wie ook graag buiten is en graag de handen uit de mouwen steekt wordt hartelijk uitgenodigd mee te doen!
Wie een halve dag beschikbaar is mag ook meedoen! Het vertrek is om 09.00 uur vanaf het VVV-kantoor, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1. Vandaar kan er gecarpoold worden. Rond 15.30 uur is men daar dan terug. Laarzen of hoge werkschoenen zijn wenselijk, evenals warme (regen-)kleding, en werkhandschoenen. Verder graag een lunchpakket meenemen. Voor koffie wordt gezorgd. Wie zich opgeeft vóór donderdag 17.00 uur mag ook rekenen op een lekkere kop soep! De coördinator Hermien Toebes is bereikbaar op tel. 06-30709561. Bij haar kan ook geïnformeerd worden als er twijfels zijn over of het wel doorgaat in verband met het weer.


www.knnv.nl/oost-achterhoek