Amber. Foto: PR
Amber. Foto: PR Foto:

Kort

Amivedi

AALTEN - Op de Bredevoortsestraatweg/Hamelandroute is een kat gevonden, de kat is cypers/bruin gestreept met minimale pluimpjes aan de oren, een dikke harige staart en op bepaalde plekken lijkt de kat langharig. Op de Knibbelweide wordt poes Amber vermist, ze is een Bengaal, wat lichter lijf met warme spots met een donkere rand eromheen, ze is één jaar oud. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


SKB opent Beweegplein voor patiënten

WINTERSWIJK - Op 4 februari opent Santiz locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) een Beweegplein voor patiënten. Het Beweegplein bestaat uit een aantal oefen-apparaten verspreid over de gang op de eerste verdieping. Dit biedt patiënten de mogelijkheid om eenvoudige oefeningen te doen tijdens hun ziekenhuisopname. Zo zijn patiënten sneller op de been en kunnen ze fitter naar huis. Dit Beweegplein kan met dank aan Stichting Vrienden van het SKB in gebruik genomen worden. Bewegen na een operatie of tijdens een ziekenhuisopname helpt patiënten om sneller te herstellen. Daarvoor heeft het SKB het Beweegplein ontwikkeld. Het Beweegplein bestaat uit een aantal eenvoudige apparaten om oefeningen te doen zoals: een armfiets, hellingbaan en een armstoel. Onder begeleiding van de fysiotherapeut kunnen patiënten oefeningen doen voor ze weer naar huis gaan. Als het verantwoord is kunnen ze daarna zelfstandig oefenen. Een bijzonder onderdeel van het Beweegplein is de speciale oefenauto. Veel patiënten vinden het lastig om in en uit de auto te stappen. Dit kunnen zij nu oefenen voor zij naar huis gaan. In de wereld van de fysiotherapie wordt met belangstelling gekeken naar mogelijkheden om patiënten te laten bewegen na een operatie of tijdens een ziekenhuisopname. De fysiotherapeuten van het SKB zijn blij dat het Beweegplein in gebruik kan worden genomen. "Beweging is erg belangrijk voor het herstel van de patiënt. Veel patiënten liggen meer in bed dan nodig is. Met het Beweegplein kunnen we ervoor zorgen dat patiënten meer bewegen. Want als je spieren blijft gebruiken, voorkom je verlies van spierkracht."


Careaz Dr. Jenny heeft ruimte bij Maaltijd-service aan huis

DINXPERLO/AALTEN - De Maaltijdservice aan huis van Careaz Dr. Jenny was langere tijd zo populair dat het niet mogelijk was om nieuwe klanten aan te nemen. Inmiddels is er weer ruimte voor nieuwe aanmeldingen.

Soms is elke dag zelf eten koken (tijdelijk) niet mogelijk. Careaz Dr. Jenny biedt dan voor inwoners van de gemeente Aalten en voor Breedenbroek een oplossing: de warme maaltijdservice. Elke dag of een aantal dagen per week een lekkere, gezonde, verse maaltijd uit de eigen keuken van Careaz. Een vaste groep vrijwilligers brengt tussen 11.30 tot 13.00 uur in een speciale warmhoudbox de maaltijd bij de mensen thuis.
Ook kan men bij Careaz Dr. Jenny terecht voor koelversmaaltijden. Deze worden dagelijks bezorgd. De maaltijd moet men in de koelkast bewaren en opwarmen wanneer het uitkomt.
Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend informatie opvragen bij de receptie van Careaz Dr. Jenny via telefoonnummer 0315 - 65 75 00.