Plezier bij het meezingen. Foto: PR
Plezier bij het meezingen. Foto: PR Foto:

Zondagmiddagmatinee senioren enorm succes

AALTEN - Is er behoefte onder senioren in Aalten aan een culturele zondagmiddag?. Velen betwijfelden dit. Het weerhield Joke Meinen van zorgcombinatie Marga Klompe en Talentverbinder Richard Jongetjes er niet van om het een keer uit te proberen. De Pauwergirls uit Zwolle werden uitgenodigd om de middag muzikaal te omlijsten met fraaie liedjes uit de oude doos.

Om half drie s'middags gingen de deuren van locatie Stegemanhof open, in de hoop dat er publiek zou komen. De aanname dat er geen behoefte zou zijn, kon een kwartier na opening al de prullenbak in. Extra stoelen werden uit alle hoeken van het gebouw aangesleept om de ruim 70 bezoekers een plek te kunnen bieden.
De meeste bezoekers bleken alleenstaande, nog thuiswonende, senioren te zijn die een fijn uitje op de zondagmiddag zeer waardeerden. Het experiment is dus boven verwachting geslaagd.

Streven is

organiseren

van vier

matinees per

jaar


Binnenkort gaan Joke Meinen en Richard Jongetjes om tafel met de intentie om minimaal vier maal per jaar een zondagmiddagmatinee te organiseren. Wordt vervolgd.