Gezocht: vrijwillig

buurtbemiddelaars

AALTEN/DINXPERLO - Humanitas heeft van de gemeente Aalten de vraag gekregen om in de gemeente het project Buurtbemiddeling op te starten. Daarvoor zijn vrijwillige buurtbeniddelaars nodig. Jet van van den Bos is coördinator van Buurtbemiddeling van Humanitas. Zij vraagt: "Kun je goed luisteren, ook als het stil is? Ben je geïnteresseerd in mensen? Wil je nog beter leren bemiddelen dan je misschien al van nature kunt? Ja? en heb je nog een paar uur per maand over? Meld je dan aan om te kijken of je buurtbemiddelaar wilt en kunt worden bij Buurtbemiddeling van Humanitas in de gemeente Aalten."

Vrijwilligers gaan in dit vrijwilligerswerk samen met andere buurtbemiddelaars op bezoek bij buren die problemen met elkaar hebben. Dit kan gaan om geluidsoverlast, pesterijen, tuinperikelen, discriminatie, onenigheid over de erfafscheiding en andere voorkomende problemen. De bemiddelaar luistert neutraal naar de verhalen van beide buren en gaat met hen samen onderzoeken waar de oplossingen liggen voor de problemen. Doel is om in een gezamenlijk gesprek tot afspraken met elkaar te komen.

Humanitas zoekt daarvoor zowel mannen als vrouwen om in 2020 een bemiddelaarsteam op te starten. Dit in de leeftijd vanaf 21 jaar en bij voorkeur woonachtig in de gemeente Aalten.

Humanitas zorgt voor een basistraining Buurtbemiddeling en daarna voor blijvende deskundigheidsbevordering door verdiepingstrainingen. Tevens biedt Humanitas ondersteuning in de vorm van coaching en intervisie. Reiskosten worden vergoed.
Wiemeer wil weten over Buurtbemiddeling en/of wie zich wil aanmelden als vrijwillig bemiddelaar in de gemeente Aalten, kan bellen of mailen naar Jet van den Bos, coördinator Buurtbemiddeling van Humanitas. Haar telefoonnummer is 06-22071122, haar mailadres j.vandenbos@humanitas.nl.