Het winnende team Florence. Foto: PR
Het winnende team Florence. Foto: PR Foto: Foto:

Team Florence wint Top2000 Quiz

Team Florence wint Top2000 Quiz

BREDEVOORT - Een afgeladen vol Grachthuys in Bredevoort was op vrijdag 27 december het decor voor al weer de achtste Top2000 Quiz. Een record aantal deelnemers had zich ingeschreven en het was een hele klus om de achttien teams allemaal in de zaal te passen, maar dat lukte uiteindelijk toch. Veel teams deden al vaker mee, maar er waren ook nieuwe inschrijvingen.

De organisatie was zeker nieuw. De winnaars van de vorige editie, team Gouwe Ouwe, had in 2018 aangegeven dat ze de quiz van 2019 wilden organiseren. Thomas Delvoye, Sanne Heijs, Bart Jan Garretsen, Sjerp Jansen en Harry Deckert organiseerden, presenteerden en jureerden de door Henk Arentsen gemaakte quiz. De quiz bestond uit zes rondes met kennisvragen, piano- en gitaarintro's, portretten, albumhoezen, Nederpop en drumsolo's en vragen over muziekinstrumenten.
Na een heleboel hersengekraak, 'aha-erlebnisse', gefronste wenkbrauwen, gejuich en antwoorden die op het puntje van de tong bleven liggen werd de eindstand opgemaakt. Op de derde plaats eindigde De Gigantjes met 223 punten. Tweede werd het Stadsbroek met 238 punten. Maar de winnaar werd het team Florence met 249 punten. Dat de andere teams het ook goed deden bleek wel uit het feit dat alle teams 150 punten of meer haalden.
De wisselbeker en de andere prijzen werden uitgereikt en er was nog een groot applaus voor de winnaars en natuurlijk ook voor de uitstekende organisatie. Er werden al weer plannen gemaakt over hoe de quiz er volgend jaar gaat uitzien. Team Gouwe Ouwe neemt de organisatie volgend jaar opnieuw op zich en daar is iedereen erg blij mee. Het was een erg geslaagde avond. Tot de volgende quiz: op zondag 27 december.