Swetlana Cokcanol en Sebastian Stein. Foto: Frank Vinkenvleugel
Swetlana Cokcanol en Sebastian Stein. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Zum Pitt blij met nieuwe kok en nieuwe menukaart

SUDERWICK - Sinds 1 augustus staat Swetlana Cokcanol aan het roer bij Zum Pitt net over de grens in Suderwick. Toen ze net begon kon ze nog een tijdje terugvallen op de kookkunsten van de vorige uitbaatster maar sinds 16 september is er een zelfstandige kok aan het werk namelijk Sebastian Stein. Swetlana prijst zich gelukkig met hem, want hij is naast het feit dat hij een goeie en zelfstandige kok is, ook nog eens flexibel inzetbaar.

Door Waltraud Wensink

Sebastian: "Ik ben bijna 26, woon in Suderwick, maar ben geboren in Bocholt. Sinds mijn zestiende ben ik eigenlijk al als kok werkzaam. Ik heb een aantal fijne werkplekken gehad waar ik flink wat ervaring kon opdoen. Nu ik hier bij Zum Pitt ben aangenomen kan ik mijzelf uitleven op nieuwe gerechten, mijn eigen ding doen én inspelen op de wensen van de klanten. Thuis ben ik ook vaak aan het koken en probeer een aantal nieuwe gerechten uit. Mijn moeder is daar overigens altijd wel blij mee. Hier bij Zum Pitt ga ik zoveel mogelijk met regionale en verse producten werken. We hebben ook de menukaart aangepast." Swetlana vult aan: "Het kan zijn dat de klanten bepaalde wensen hebben die nog niet op de kaart staan. Als we de gerechten in huis hebben dan proberen we daar wel aan tegemoet te komen. Ook proberen we veganistische en vegetarische gerechten te bereiden want daar is ook regelmatig vraag naar en natuurlijk een aantal vissoorten. We zullen zien hoe het gaat lopen. Ik ben in ieder geval erg blij met de nieuwe kok en met onze nieuwe menukaart."

"Er gaat niets boven de Duitse keuken", meent chef Sebastian. "Het eten is gewoon lekker en goed dus kom het gerust proberen. Natuurlijk staan de bekende schnitzels op de kaart en de 'Bratkartoffeln mit Zwiebel und Speck' maar ga ook eens voor een fijne steak of 'Flammkuchen'. Het is maar wat de mensen willen. Het kan maar zo dat we na een tijdje de kaart bijstellen omdat de wensen op ander gebied liggen. Maar voor nu denken we dat we de goede keuzes hebben gemaakt. Het is wel belangrijk dat je van te voren een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen aan ons doorgeeft dan houden we daar rekening mee."

Bij Zum Pitt kan men zowel met een klein gezelschap als met een grote groep komen eten. In het laatste geval wordt wel geadviseerd om dat van te voren even door te geven zodat je zeker weet dat er ook plaats voor iedereen bij elkaar is. "Mochten er opmerkingen over het eten zijn of tips, dan hoor ik dat graag. Als kok vind ik het prettig om feedback te krijgen en opbouwende kritiek mag ook, daar kan ik iets mee. Ik doe in ieder geval mijn best om het op culinair gebied iedereen naar de zin te maken", aldus Sebastian. Swetlana: "Naast zijn uitstekende werk in de keuken is Sebastian ook nog eens flexibel inzetbaar. Als we het op bepaalde momenten erg druk hebben of er is een feestje, dan kan hij ook achter de bar bijspringen." De kaart is momenteel nog helemaal in het Duits maar er wordt gewerkt aan een kaart in het Nederlands. Voor aantal gerechten is het mogelijk ze te bestellen en mee naar huis te nemen.

Kerstbuffet
Swetlana: "Met de kerstdagen zorgen we bij Zum Pitt voor een heerlijk buffet waarbij iedereen kan eten wat ze zelf willen, en de prijs is ook nog eens gunstig. Men wordt wel verzocht te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Je kunt aanschuiven tussen 12:00 uur en 20:00 uur en eten zoveel je wilt maar de drankjes betaal je apart. We wilden het eens op deze manier proberen om te kijken of het aanslaat. Als dat zo is, kunnen we dat vaker organiseren."
Naast de mogelijkheid om een biertje te drinken aan de bar en te dineren, worden er bij Zum Pitt met grote regelmaat concerten georganiseerd. Deze lopen over het algemeen erg goed. Zo is AC/DC die binnenkort gepland en al helemaal uitverkocht. Swetlana: "Houd de Facebookpagina goed in de gaten. We hopen juist ook op veel gasten vanuit Dinxperlo en omgeving."
Zum Pitt is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend vanaf 16:00 uur tot middernacht en op zaterdag en zondag vanaf 12:00 uur tot middernacht. De keuken sluit om 21:00 uur. Woensdags gesloten.