Zelfs de Kerstman laat zich niet onbetuigd. Foto: PR
Zelfs de Kerstman laat zich niet onbetuigd. Foto: PR

Biljartvereniging Ons Huis houdt 34ste kersttoernooi

DINXPERLO - Biljartvereniging Ons Huis houdt voor de 34ste keer het kersttoernooi biljarten. De wedstrijden vinden plaats in sportcafé De Peppel te Dinxperlo, alwaar Joop Peppelman een enthousiaste gastheer is. Doorgaans spelen hier acht teams van biljartvereniging Ons Huis en drie teams van Sportcafé de Peppel hun thuiswedstrijden in de competitie van district Berkel en Slinge. Tevens maken meerdere recreanten 's middags gebruik van de drie beschikbare biljarts, waarvan één in het café en twee in de speciale biljartruimte achter een glazen wand.

Een groot deel van december ligt de competitie echter stil en geeft daarmee gelegenheid dit met een open toernooi te overbruggen. Traditionele deelnemers aan het Kersttoernooi zijn gelegenheidsteams bestaande uit onder andere collega's, buren, vrienden en spelers van overige verenigingen. Een deelnemend team bestaat uit minimaal 3 personen waarbij gespeeld wordt in de spelsoort libre, kader of eventueel van band. Gemiddeld nemen er 20 tot 25 teams deel, waarvan de meeste al jaren achtereen. De charme van dit toernooi is dat iedereen, ongeacht zijn of haar biljartkwaliteiten, mee kan doen.

Iedereen dient namelijk het aantal caramboles te maken gerelateerd aan eigen speelsterkte. Men hoeft zeker geen geoefend biljarter te zijn en er is altijd een keu en krijtje beschikbaar. De organisatie hoopt iedereen weer te zien als deelnemer, maar zeker ook als bezoeker te mogen begroeten, want de entree is gratis. De poulewedstrijden beginnen vanaf zaterdag 16 november en de finales staan gepland eind december. De wedstrijden beginnen doordeweeks waar mogelijk om 19.00 uur en indien een zaterdag wordt ingepland om 11.00 uur.

Inschrijven kost veertig euro per team en kan nog tot en met woensdag 30 oktober. Inschrijfformulieren zijn onder andere af te halen aan de bar van sportcafé de Peppel.


www.bvonshuis.nl

www.facebook.com/bvonshuiskersttoernooi