De Hakviolen op het podium. Foto: PR
De Hakviolen op het podium. Foto: PR

Høken en angaon met De Hakviolen

SUDERWICK - Wie is er niet opgegroeid met de 'boerenrock' van Normaal, de band die met name in de Achterhoek zeer populair was en daarnaast ook Nederland wist te veroveren met een groot aantal bekende hits. Als men ooit een concert van Normaal heeft bezocht, weet men wat er gebeurt op 26 oktober bij 'Zum Pitt' net over de grens in Suderwick.

Veertig jaar lang was Normaal een begrip en kon niemand langs de band heen. Tenten en zalen vol met 'Normaalfans' genoten van de koning van de dialect Rock met de authentieke dialectteksten die luidkeels werden meegezongen. Normaal zal het er hoogstwaarschijnlijk niet aan toe gaan, maar de Tributeband van Normaal is ook erg goed. Het zijn de inmiddels razend populaire Hakviolen. De Hakviolen hebben de eer om het erfgoed van Normaal en het høken en angoan levend te houden. Jarenlang podiumervaring maken deze allround rockers tot de Tributeband voor de 'Helden uut de Achterhoek". Met hun echte Normaal nummers, uit met name de beginperiode, maken ze in elke zaal, café, tent of stadion er een feestje van. Mede hierdoor worden ze met regelmatig gevraagd voor de voorprogramma's van onder andere Bökkers en Old Ni-js.

Live en zonder 'komputer-geeks', of 'kabels in omgebouwde toasters', spelen ze de sterren van de hemel met hun pure Rock. Gewoon oud worden, braeken en angoan, de luidsprekers voluit, gas dr'op, zo willen ze de muziek van Normaal brengen en daar gaan ze voor. Eric Roessink was de oprichter en zanger van Springleavend, de eerste en officieel erkende coverband van Normaal. Hij zit vol energie en evenaart podiumbeest Jolink in zijn beste jaren. Verder bestaat de band naast frontman Eric 'Reerbek' Roessink uit Aldowin 'Stroalbek' Besselink en 'Hungry' Hans Brunnekreef (gitaristen), Andre 'Manschot' Landkroon (bassist) en uit Ronald 'Reuriezer' Roerink (drums).

Het optreden van De Hakviolen is op zaterdag 26 oktober in de zaal van Zum Pitt in Suderwick. De deuren openen om 19.30 uur en aanvang is 20.00 uur. De kaarten kosten in de voorverkoop 14 euro en voor leden met een BBV-abonnement 13 euro.