De jongste deelnemer was amper vijf jaar. Foto: PR
De jongste deelnemer was amper vijf jaar. Foto: PR Foto:

Vijfjarige deelnemer aan Harm Takke ATB-tocht in Dinxperlo

DINXPERLO - Op zondag 13 oktober werd de Harm Takke veldtoertocht gereden, zoals gebruikelijk jaarlijks georganiseerd door de WTC Dinxperlo. De temperatuur op deze herfstdag kwam zelfs in de buurt van de 20 graden en afgezien van enkele korte buien was het een prima dag om te fietsen, één van de betere dagen van de laatste week. De opkomst was hoger dan vorig jaar, meer dan 500 deelnemers meldden zich aan de start. Deze deelnemers, waarbij opviel dat ook steeds meer dames er bij zijn, kwamen niet alleen uit de Achterhoek maar waren bijvoorbeeld ook afkomstig uit Brabant. En zoals gebruikelijk in het grensdorp waren er ook meer dan 90 Duitse buren van de partij.

Nieuw was deze keer een korte afstand van 20 km. , geschikt voor beginners en ook voor kinderen met ouders of grootouders. Dit bleek een succes, lovende woorden van de ouders en enthousiaste kinderen. De jongste was amper 5 jaar oud, fietste dapper mee en trok zich niets aan van al die veel harder rijdende senioren. Volgend jaar verzorgt WTC Dinxperlo zeker weer een tocht over de korte afstand.

Door de regenval van de laatste paar weken was het parcours vooral zwaar op de stukken langs de beken en sloten en door de weilanden, zuigende ondergrond waar de dikke banden behoorlijk diep in wegzakten. Maar dat maakt het ATB-fietsen natuurlijk juist zo aantrekkelijk : er moet wel gewerkt worden op de fiets.
Natuurlijk was er wel eens een kleine valpartij, er was zelfs een fietser die de Aa-Strang in reed en net niet kopje onder ging, gelukkig zonder grote schade.

Iedereen was erg tevreden over het prachtige parcours dat voor een deel over particulier terrein liep, normaal niet vrij toegankelijk. Bij de pauzeplek net voor Engbergen kon gebruik worden gemaakt van de service van Harm Takke Tweewielers. Een tiental fietsers heeft van deze gratis service gebruik gemaakt om wat kleine mankementen te laten herstellen. Er waren wel enkele kleine val- of glijpartijen maar die liepen goed af. Kortom: een prachtige en geslaagde fietsdag waarbij zowel de beginnende maar ook de iets meer gevorderde deelnemer goed aan zijn / haar trekken is gekomen.

Actiefoto's komen in de loop van de week op de website www.wtcdinxperlo.nl.