Hans Schripsema, Ietsje Kuiper en Heleen Klumper (vlnr) met de cheque. Foto: PR
Hans Schripsema, Ietsje Kuiper en Heleen Klumper (vlnr) met de cheque. Foto: PR Foto:

Benefietconcert voor Sravana brengt prachtig bedrag op

DOETINCHEM – "Ik maak een diepe buiging." Met deze woorden bood Ietsje Kuiper afgelopen week aan Sravana een cheque van 5.700 euro aan. "Een diepe buiging voor iedereen die heeft meegewerkt aan het tot stand komen van het benefietconcert voor Sravana op 3 maart van dit jaar in schouwburg Amphion. Want alleen kun je dit niet."

Ietsje Kuiper was de drijvende kracht achter het benefietconcert van Filharmonie der Aa, olv Jacob Slagter met de getalenteerde violist Razvan Stoica. "Het idee is ontstaan bij 'Business Open'. Met elkaar hebben we dit kunnen realiseren", aldus Ietsje die terugkijkt op een mooi evenement waar zelfs bezoekers die niet van klassieke muziek houden, toch van onder de indruk waren.

Business Open is een landelijk netwerk van ondernemers met het motto: Netwerken verbindt, golf verbroedert. In deze regio zetelt Business Open op golfclub De Keppelse. "Wij hebben 21 leden. Allemaal ondernemers die bij ons branche exclusiviteit genieten. We treffen elkaar tweewekelijks voor een netwerkontbijt waar iedereen zijn verhaal vertelt, soms in combinatie met een zoekvraag. We sluiten af met een partijtje golf", legt voorzitter Karin Bertram uit. "Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om ook iemand vanuit een goed doel bij ons aan tafel te nodigen. Dat goede doel werd Sravana en Ietsje schoof bij ons aan. Met elkaar hebben we toen zowel Ietsje als het benefietconcert voor Sravana omarmd. Het was jammer dat het concert net in het carnavalsweekend viel. Anders was het succes ongetwijfeld nog groter geweest."

Voor Sravana is het prachtige bedrag zeer welkom. "Het wordt gebruikt voor een nieuwe eethoek in de woonkamer, een nieuwe kast en een bankje. En als er dan nog iets over is, willen we graag investeren in audio-apparatuur op de gastenkamers", aldus Heleen klumper, algemeen coördinator van Sravana en Hans Schripsema, voorzitter van de Stichting Vrienden van Sravana.