Kunst tussen wuivende grassen in de tuin van De Holtdrost. Foto: PR
Kunst tussen wuivende grassen in de tuin van De Holtdrost. Foto: PR Foto:

Holtdrost sluit expositiejaar regionaal af

Holtdrost sluit expositiejaar in woord, beeld en met muziek af

DE HEURNE - Beeldentuin De Holtdrost in De Heurne blikt, met pakweg 800 bezoekers in vier maanden, terug op een prima expositieseizoen.

65 kunstwerken tussen de siergrassen in de tuin en nog eens 35 objecten in de galerie hebben een belangstellend publiek mogen 'ontmoeten'. Ook de twaalf deelnemende kunstenaars tonen zich voldaan en tevreden, zowel wat betreft het aantal bezoekers alsook wat betreft de verkochte kunst.
Er wordt alweer volop gekeken naar het expositieseizoen 2020. De eerste gesprekken met de potentiële kunstenaars zijn inmiddels gaande; onder andere over uitbreiding van het assortiment van – opnieuw – bijzondere kunstwerken in brons, steen, hout, metaal, glas en keramiek. Dit alles omgeven door de meest prachtig bloeiende grassoorten in een tuin die veelal rust en ruimte ademt. Tijdens het 'Afsluitend Gebeuren' – zondag 13 oktober – wordt deze bijzondere sfeer nog eens extra benadrukt met verhalen, gedichten en columns in het Achterhoeks dialect. Deze worden (zo 'beeldend' mogelijk) voor het voetlicht gebracht door Ankh Gussinklo uit IJzerlo. Eén en ander wordt tevens feestelijk omlijst met veelal herkenbare accordeonklanken, gespeeld door Gerrit Kuiperij uit Dinxperlo, samen met zijn kompaan Bart Nijman. Dit gastoptreden is van ongeveer 13.00 tot 15.00 uur. De Holtdrost, Geunstraat 2 in De Heurne is geopend tussen 12.00 en 17.00 uur.


www.beeldentuindeholtdrost.nl