Israëlreis Derk en Leis Beernink bij PCOB

DINXPERLO - Op dinsdagmiddag 15 oktober komen Derk en Leis Beernink naar de bijeenkomst van de PCOB om te vertellen over hun Israëlreis. Ze hebben vast ook weer prachtige foto's om te laten zien, en daarbij een boeiend en betrokken verhaal.

Zelf schrijven ze dit over hun presentatie: "Een reis door Israël maakte grote indruk omdat de Bijbelverhalen als het ware gaan leven. Je krijgt een beeld over de leefgewoonten en de natuur daar, al worden veel van die indrukken overgoten met een toeristisch sausje. Op bijna elke gedenkwaardige plaats wordt een kerk gebouwd. Maar als je daar doorheen kunt kijken blijft toch een beeld over dat sterk doet denken aan vroegere tijden waarin de Bijbel is ontstaan. We reisden in groepsverband en bezochten Israël van noord naar zuid, van Galilea naar Judea, de Negev-woestijn en de Dode Zee. Jeruzalem was een verhaal apart met onder andere de zeer indrukwekkende beelden van Yad Vashem. De Bijbelse verhalen worden bij de afbeeldingen geplaatst, waardoor de verhalen uit die tijd meer betekenis krijgen en gaan leven. Wetende dat de inhoud van de Bijbel heden ten dage op veel manieren wordt uitgelegd, hopen we toch dat deze presentatie voor iedereen een zekere herkenning geeft."
De bijeenkomst is in het Kerkelijk Centrum en begint om 14.30 uur. Belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom.