De routes voeren dit jaar vrijwel helemaal over Nederlandse paden. Foto: Henry Wezenberg
De routes voeren dit jaar vrijwel helemaal over Nederlandse paden. Foto: Henry Wezenberg Foto: Henry Wezenberg

Vernieuwde Harm Takke ATB-tocht

DINXPERLO - De Wielertoerclub (WTC) Dinxperlo houdt ook dit najaar weer een volledig uitgepijlde veldtoertocht onder de naam Harm Takke ATB-tocht. Nieuw is dat er dit jaar een korte route van circa 20 km is uitgezet, ideaal voor beginners of kinderen, eventueel met ouders.

Het parcours is helemaal vernieuwd. Er zijn drie routes uitgezet, van 20 km, 39 km en 46 km. Voor de 20 km is er onderweg geen pauzeplek (consumpties na afloop), voor de andere twee afstanden is er één pauzeplek met gratis consumpties.

Vanaf de start aan de Europastraat gaat de tocht over deels onverharde paden via het Welinkbos en het Bargerbos richting de Heurne en daarna naar het Breedenbroekse Bos. Voor de 20 km. route is dit tevens het verste punt. De twee andere routes gaan veelal langs de Keizersbeek, door naar Engbergen waar bij de boerderij van de familie Rosier een pauzeplek is ingericht. Daar worden gratis consumpties verstrekt en daar kan eventueel ook gebruik worden gemaakt van de expertise van Harm Takke Tweewielers die een servicestand heeft opgebouwd.

Na deze pauzeplek slingeren beide afstanden door Engbergen. Daarna maakt de lange route nog een extra lus naar het bosgebied bij Hardenberg in Duitsland, de route van 39 km. gaat weer richting Breedenbroekse Bos.
In het Breedenbroekse Bos komen de routes van 20, 39 en 46 km. weer bij elkaar en wordt de tocht vervolgd via het Beggelder naar het eindpunt aan de Europastraat 4 in Dinxperlo.

De starttijden zijn van 8.30 uur tot 10.00 uur bij de kantine van de voormalige voetbalclub SVD aan de Europastraat 4 in Dinxperlo. Er is voldoende en gratis parkeergelegenheid bij de parkeerplaats van de voormalige voetbalclub DZSV.
Deze tocht is niet geschikt voor gewone fietsers of e-bikes. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro per deelnemer, voor NTFU-leden vier euro. Voor deelnemers onder de 16 jaar is deelname gratis.
Uiteraard kan de ATB na afloop van de tocht worden schoongespoten, en eveneens is er douchegelegenheid.


www.wtcdinxperlo.nl