Swetlana Cokcanol krijgt de sleutels van Christel en Manfred Britzius. Foto: Frank Vinkenvleugel
Swetlana Cokcanol krijgt de sleutels van Christel en Manfred Britzius. Foto: Frank Vinkenvleugel

Nieuwe uitbater voor Zum Pitt

SUDERWICK - Enige tijd terug werd al aangekondigd: Manfred Britzius en zijn vrouw Christel stopten met het runnen van Zum Pitt. Inmiddels is een waardige vervangster gevonden. Vanaf 1 augustus neemt Swetlana Cokcanol Zum Pitt over. Ze nodigt iedereen van harte uit bij de opening.

Door Waltraud Wensink

Swetlana is geboren in Rusland en moeder van twee kinderen. Sinds tien jaar woont ze in Bocholt en ze is er klaar voor om aan de slag te gaan met Zum Pitt.

Swetlana: "Ik heb de nodige ervaring in de horeca en kwam er via, via achter dat er bij Zum Pitt naar een vervanger werd gezocht. Ik heb contact opgenomen en eigenlijk ging het toen allemaal best snel. Aangezien het ook gunstig was dat ik met de kinderen boven de zaak kan gaan wonen, heb ik toegezegd. Op 1 augustus zullen we de zaak officieel openen. Die avond zijn de drankjes allemaal goedkoper en krijgen de mensen de gelegenheid om kennis te maken."

Alles zusammen und los geht's
Een aantal vaste gasten kent ze inmiddels en ze hoopt ook jongere gasten naar Zum Pitt te krijgen. De combinatie van jonge gasten samen met de huidige stamgasten vindt Swetlana belangrijk. "Ik wil me daar ook voor inzetten. Ik zeg maar zo 'alles zusammen und los geht's'. Het brengt ook weer een stuk gezelligheid met zich mee. Nu laat ik de inrichting nog even voor wat het is en de naam zal ook Zum Pitt blijven maar in de toekomst wil ik er ook wel een persoonlijke tint aan geven. Voorlopig zal ik eerst de energie in een goede start steken", aldus Swetlana.

Britzius: "De stamgasten zijn als het ware met Christel en mij meegegroeid vanaf het begin. Er is helemaal niks mis mee, en volgens Christel en mij juist ook heel goed, dat ze de jongeren naar Zum Pitt wil halen." Swetlana:" Ik heb voor vijf jaar getekend en als de mensen blijven komen, blijf ik ook wel hangen." Het huidige personeel dat blijft zal aangevuld worden met een aantal mensen die Swetlana met zich meebrengt. De taal is nog een dingetje. Daar waar Manfred en Christel een aardig woordje over de grens konden verstaan, moet Swetlana daar nog wel een beetje aan bijspijkeren. Maar gelukkig kunnen de meeste mensen die hier in de buurt wonen erg goed Duits dus het zal zich redden.

17 augustus openingsfeest
Swetlana: "Op donderdag 1 augustus bij de opening kunnen de mensen al wel een drankje tegen gereduceerde prijzen nemen maar de keuken is dan nog niet open. Christel heeft aangeboden om me voorlopig nog een tijdje te blijven helpen in de keuken maar er is een concept dat we willen uitwerken.

Vanaf 2 augustus kan er al wel gebruik gemaakt worden van een kleine aangepaste kaart.

Ook Manfred blijft nog betrokken maar dan meer op het gebied van organiseren van live concerten, iets waar hij erg goed en ervaren in is. Op zaterdag 17 augustus is er een groot openingsfeest met medewerking van een dj en wederom gereduceerde prijzen voor de drankjes. Ook hier is iedereen meer dan welkom."

De Hakviolen
Zoals iedereen van Zum Pitt gewend is, blijven ook de feestjes en partijen gewoon doorgaan. Swetlana: "Ik wil graag vast melden dat op zaterdag 26 okotber De Hakviolen komen optreden bij Zum Pitt. Dat is een Normaal-coverband, die ongetwijfeld zal zorgen voor een Achterhoeks feest." De kaarten zijn al online verkrijgbaar bij Pitt Event, en over een paar weken gaat ook de verkoop van de reguliere tickets van start.

Swetlana heeft er erg veel zin in en hoopt snel met iedereen kennis te maken.

De openingstijden zijn van maandag tot vrijdag vanaf 16:00 uur en op zaterdag en zondag opent de zaak om 10:00 uur. Woensdags is Zum Pitt gesloten.