De beoogde locatie voor nieuwbouw. Foto: Frank Vinkenvleugel
De beoogde locatie voor nieuwbouw. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Sociale woningbouw Nieuwstraat

DINXPERLO - Op een braakliggend terrein aan de Nieuwstraat-Molenhof in Dinxperlo worden veertien sociale huurwoningen gebouwd. "Dat stukje grond ligt er al een tijdje", zegt wethouder Ted Kok. "We hebben een schets gemaakt van hoe het er uit zou kunnen gaan zien. Daarmee gaan we de omgeving in. Het is een goede ontwikkeling, want zo worden er weer betaalbare woningen aan de woningvoorraad toegevoegd." De woningen zullen worden gebouwd door De Woonplaats.

Door Bernhard Harfsterkamp

Het was al een aantal jaren planologisch mogelijk om hier woningen te bouwen. Gedacht werd aan appartementen, maar daarvoor bleek te weinig belangstelling te zijn. Daarom is het plan nu aangepast en komen er grondgebonden woningen. Volgens wethouder Kok kan iedereen die in Dinxperlo een woning zoekt, binnen een jaar een woning krijgen. "De woningmarkt wordt wel krapper, maar is nog niet te krap." Toch vindt de wethouder het een goede zaak, dat deze woningen worden gebouwd, De aantallen hiervoor zitten al in de woningbouwplanning van de gemeente.

Inloopavond in september
De veertien woningen worden in drie blokken van vijf, vijf en vier woningen gebouwd. Het worden woningen met twee of drie slaapkamers, die geschikt zijn voor gezinnen en starters. De bouwvolumes sluiten aan bij de bestaande bebouwing in de directe omgeving en passen in het straatbeeld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat op de locatie Nieuwstraat-Molenhof ook zes sociale koopwoningen zouden worden gerealiseerd. Maar na overleg van De Woonplaats met de gemeente is besloten het aantal sociale huurwoningen hier te vergroten. De sociale koopwoningen worden gerealiseerd in het project Mechteldshof. Het is de bedoeling om het woningbouwplan in september ter inzage te leggen. Dan zal ook een inloopavond georganiseerd worden.