Het boek Bezield Erfgoed verschijnt in september. Foto: Mockups Design
Het boek Bezield Erfgoed verschijnt in september. Foto: Mockups Design Foto: Mockups Design

Lezing door Jos Wessels

AALTEN - Achter elke bocht in de weg zit een verhaal en elk monument of karakteristiek gebouw heeft een geschiedenis. Dat zal blijken uit de lezing op donderdag 11 juli, verzorgd door Jos Wessels in het Nationaal Onderduikmuseum in het kader van 'Bezield Erfgoed', een expositie in drie delen te bezichtigen op drie locaties te weten het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, het Grenslandmuseum in Dinxperlo en 't Grachthuys in Bredevoort van 6 juli tot 25 september.

In de expositie wordt het verhaal verteld van het landschap, de wegen en de nederzettingen in de gemeente Aalten. Dat gebeurt aan de hand van 34 rijks- en gemeentelijke monumenten in de gemeente. De expositie bevat veel informatie en is rijkelijk voorzien van foto's en ander illustratiemateriaal. In de bijbehorende vitrines worden talloze voorwerpen getoond die bij deze monumenten horen. Zo worden de verborgen schatten in onze gemeente ontsloten.
De expositie is nauw verbonden met het boek 'Bezield Erfgoed, straten en monumenten in Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en buurtschappen' van Jos Wessels dat verschijnt op Open Monumentendag, 14 september. Dit boek gaat over de elf dorpen en buurtschappen in de gemeente Aalten, waarbij de 601 straten, paden, steggen en gängeskes in onze gemeente aan bod komen, alsmede de circa 550 rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en karakteristieke objecten.
De lezing op 11 juli begint om 19.00 uur. De entree kost 7,50 euro inclusief koffie/thee. Aanmelden via info@onderduikmuseum.nl of telefonisch: 0543-471797. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.