Van links naar rechts Herman Bussink, Gerrit Keuper en Paul Dekker. Foto: Frank Vinkenvleugel
Van links naar rechts Herman Bussink, Gerrit Keuper en Paul Dekker. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Zomerconcert Heurns Mannenkoor

DE HEURNE - Het Christelijk Heurns Mannekoor (CHM) maakt zich op voor het jaarlijkse zomerconcert, dat plaatsvindt op zaterdag 13 juli. Opnieuw is er gekozen voor de speciale concertzaal in de schuur op 't Vorster bij de familie Keuper. Die wordt dan omgebouwd en bezemschoon opgeleverd, voorzien van een tribune, stoelen en statafels., klaar voor het jaarlijkse zomerconcert.

Door Waltraud Wensink

Gert Keuper heeft heel wat jaren de rol van voorzitter vervuld maar vond het tijd worden om het stokje over te dragen. "In 1969 ben ik begonnen bij het Heurns Mannenkoor. In het totaal ben ik bijna veertig jaar voorzitter geweest. Ik draag het stokje over aan Herman Bussink. Ik heb speciaal gewacht tot hij niet meer hoefde te rijden op de vrachtwagen, dus het kan nu", lacht Keuper. "Met goedkeuring van iedereen die de taak van voorzitter zelf liever niet wilden." Paul Dekker is jarenlang secretaris geweest bij het mannenkoor en weet ook hoe lastig het is om bestuursleden te krijgen. Hij is nu naar eigen zeggen 'klein bestuurslid', maar volgens Herman met grote daden. Momenteel bestaat het bestuur uit vijf bestuursleden. Iedereen heeft zo zijn eigen kwaliteiten.

Kwaliteit
Herman Bussink: "Het Christelijk Heurns Mannenkoor bestaat al sinds 1926 en toentertijd waren het allemaal nog jonge kerels. Iedereen blijft lang lid van het Heurns Mannenkoor. Wie eenmaal lid geworden is, is ook niet meer weg te slaan." De sfeer is goed volgens Paul Dekker: "De mentaliteit die er heerst onder de leden van het koor is eigenlijk dat niemand moeilijk moet doen. We zijn niet erg prestatiegericht maar willen wel graag kwaliteit leveren." Herman vult aan: "En vergeet ook vooral een stuk gezelligheid niet. Binnen het koor van 37 leden is de gemiddelde leeftijd op dit moment 71 jaar, en het jongste lid is 51. Jonge aanwas is er helaas niet echt, maar zo lang het nog gaat gaan we gewoon door. Jammer genoeg stopt onze dirigent Harry Boontje er na zes jaar mee stopt. Dat betreuren we maar begrijpen zijn keuze. Dus moeten we op zoek naar een nieuwe dirigent. Helaas zijn er niet zo erg veel dirigenten dus dat wordt nog een flinke klus. Het is wel belangrijk dat we een klik met elkaar hebben net als dat we met Harrie hebben."

Fijne gasten
Als de schuur eenmaal opgeruimd is en omgebouwd tot een heuse concertzaal kan het zomerconcert beginnen. Herman: "Hiervoor hebben we een paar fijne gasten uitgenodigd. Onder andere Con Spirito en de Optimisten komen optreden. Deze samenwerking wordt zeer gewaardeerd. Het licht wordt die avond weer fijn verzorgd door Appie Hengeveld."

Gert: "We gaan er een mooie avond van maken met een gevarieerd programma. Onze gasten kunnen liedjes verwachten die half uit religieuze en half uit populaire liederen bestaat die voor onze toehoorders herkenbaar zijn. Het koor beleeft er in ieder geval veel plezier aan om deze liederen te zingen. Zo passeren bijvoorbeeld werk van Ramses Shaffy, Rob de Nijs, Jules de Korte, maar ook Amerikaanse volksliederen de revue passeren. Op de zaterdagavond is iedereen van harte welkom. Er wordt wel entree gevraagd maar daar krijg je dan ook gratis parkeren bij, een hond bij de fietsenstalling als bewaking (zonder garantie) en een consumptiemunt."

Het noemen waard is overigens ook het zangers-paadje dat achter 't Vorster ligt. Dat loopt achter de boerderij langs en dan het kerkpad op. Vanuit Dinxperlo scheelt dat toch een aanzienlijk aantal meters en tijd voor wie te voet of met de fiets komt.

Jubilarissen.
Op zondag 14 juli gaat het weekeind voor de leden van CHM en partners verder met een gezamenlijke fietstocht die om 13:30 uur begint. Om 16:00 uur wordt het gezelschap geacht terug te zijn. Het officiƫle samenzijn aansluitend staat in het teken van de huldiging van de jubilarissen. Daarna volgt een barbecue verzorgd door Smits uit De Heurne.
Bij het zomerconcert op zaterdagavond 13 juli is iedereen welkom .De entree bedraagt 10 euro per persoon. De fietstocht en barbecue op 14 juli is bedoeld voor leden met hun partners.