Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

'Groen, moet je doen!'

De Borckeshof opent groen schoolplein

BREEDENBROEK - Woensdag 12 juni opende basisschool De Borckeshof uit Breedenbroek officieel haar totaal vernieuwde schoolplein.

Alle leerlingen verzamelden zich deze ochtend in het amfitheater waar directeur Yvet Knoefmann, een verhaal hield over het proces om te komen tot een groen, duurzaam schoolplein. Leerlingen hadden voor het plein drie wensen: een schommel, een glijbaan en goaltjes. Deze wensen zijn in vervulling gegaan: een uitdagende nestschommel, een unieke boomhut met glijbaan sieren het plein, naast een amfitheater, keukentje, een kruipbuis en een klauterbaan. Goaltjes pasten eigenlijk niet binnen een natuurlijk schoolplein, maar omdat leerlingen op De Borckeshof een belangrijke stem hebben, zette de ouderraad een actie op om geld in te zamelen voor twee goaltjes: 'Geld voor ons Pannaveld'. Maar liefst 601,95 werd ingezameld door onze leerlingen en dit was voldoende om twee goaltjes te plaatsen! Tijdens de verkiezing voor 'Leukste speeltoestel van het plein' wonnen de goaltjes echter niet; de nestschommel werd bijna unaniem gekozen! Wethouder Janine Kock, gemeente Oude IJsselstreek, sprak haar bewondering uit over de prachtige, natuurlijke elementen en de uitnodigende toestellen die door De Tuinen van Geerdink in het schoolplein verwerkt zijn. Vervolgens knipte ze samen met leerlinge Pleun Roes het lintje door, waarmee het schoolplein officieel geopend werd en het startsein werd gegeven voor het spel: 'Groen, moet je doen', waaraan alle leerlingen fanatiek deelnamen.
De Borckeshof kijkt terug op een geslaagde opening. Yvet Knoefmann nodigt uit: "Nieuwsgierig? Kom kijken en bewonderen!"

Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel
Foto: Frank Vinkenvleugel