De organisatoren van Dinxper's Got talent. Foto: Frank Vinkenvleugel
De organisatoren van Dinxper's Got talent. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Dinxper's Got Talent en open podium op eerste pinksterdag

'Unieke samenwerking tussen de Dinxperlose horeca en ondernemers'

Door Danielle Jolink

DINXPERLO - Zondag 9 juni vindt de allereerste Dinxper's Got Talent en open podium op het Prins Clausplein in Dinxperlo plaats. Een geheel nieuw evenement in samenwerking tussen de Dinxperlose horeca en ondernemers. Het evenement begint om 16 uur met een minidisco voor de allerkleinsten. Hier zal Biggulus, de mascotte van Figulus, muziek draaien en samen met de kinderen de coolste moves uit te voeren. Aansluitend, rond 17 uur, start Dinxper's Got Talent. Een mooie kans voor de jeugd om hun talent te l aten zien aan het grote publiek. Om 20.15 uur wordt het evenement afgesloten met een openpodium waar een drietal bands, allen met een link naar Dinxperlo, op zullen treden.

De organisatie is nog volop bezig met de laatste puntjes op de i te zetten voor het evenement dat voor het eerst in de Dinxperlose geschiedenis plaats zal vinden en die uniek is in zijn vorm. Het unieke zit hem dan met name in de samenwerking tussen de ondernemers en de Dinxperlose horeca. Niet eerder heeft er zo'n grote samenwerking plaatsgevonden en de organisatoren zijn er dan ook erg trots op dat dit dan nu toch eindelijk gaat gebeuren. "Deze samenwerking staat voor ons centraal omdat op deze manier de expertise die een ieder in huis heeft samengebracht kan worden. Dit is iets wat van essentieel belang is om het een succesvol evenement te kunnen laten zijn", aldus Gerrit van Veen, voorzitter van de Dinxperlose ondernemersvereniging. Het Blauwe Meer, Old Dutch, Sportcafé de Peppel, Grand Café & Bistro de Vorst en Wooncafé LEF verzorgen deze dag gezamenlijk het horeca gedeelte van het evenement. De Klokdranken ondersteunt het evenement. De drankjes kunnen betaald worden met een gezamenlijke consumptiemunt. Deze munt is ontwikkelt in samenwerking met de deelnemende horecazaken en alleen te gebruiken bij de gezamenlijke georganiseerde evenementen. Want het evenement mag dan voor het eerst plaatst vinden, maar zeker niet voor het laatst. "De bedoeling is dat het een terugkerend evenement gaat worden", zo laat de organisatie weten. Gerrit: "De komende maanden wordt de samenwerking vaker ingezet en staan er in het centrum van Dinxperlo een heel aantal leuke activiteiten op de agenda. Zoals onder andere de zomerbraderie op 13 juli en Dinxperwick swingt op 23 augustus".

Om iedereen bij het evenement te betrekken wordt het evenement geopend met een minidisco voor de allerkleinste feestvierders. Zij kunnen hier lekker losgaan samen met Biggulus op diverse bekende minidisco muziek. Zo rond 17 uur zal de eerste deelnemer/-ster het podium van Dinxper's Got Talent betreden op het Prins Clausplein in het centrum van Dinxperlo. De diverse acts zullen beoordeeld worden door een drietal juryleden. Dit zal uiterlijk tot 19.45 uur duren want dan wordt het podium in gereedheid gebracht voor het laatste onderdeel van het evenement: het open podium. De line up hiervan is tot stand gekomen door Gerard Smits die er met zijn jarenlange ervaring een mooi muzikaal avondvullend programma van heeft weten te maken. Om 20.15 uur zal de band The Bree het podium betreden en het centrum van Dinxperlo vullen met de eerste muzikale klanken. Zij spelen pop- en rocksongs. Hierna volgt De Muziekfabriek, die zorgt voor maatwerk in muziek, voor elk wat wils. Hard Candy zal het evenement afsluiten. Zij staat voor ervaren muzikanten die met veel plezier op het podium staan en verrassende rock -en popcovers spelen. Het programma duurt tot 0.00 uur.

Aanmelden kan nog

"Er zijn voor Dinxpers Got Talent al een aantal aanmeldingen binnen maar er is nog genoeg ruimte voor meer acts", vertelt Steffan Rexwinkel van Figulus. Dus voor wie nog twijfelt; zing niet langer alleen nog maar onder de douche, of dans niet alleen nog maar op de slaapkamer voor de spiegel en doe die mooie driedubbele flikflak niet langer alleen maar achter 't huis op de grasmat maar laat het grote publiek meegenieten van al het talent dat er aanwezig is achter de gesloten deuren van Dinxperlo en omgeving. Inschrijven kan tot en met donderdag 6 juni, via dinxpersgottalent@outlook.com.