Op het zonovergoten festivalterrein was er vorig jaar een speciale smeerbar ingericht. Foto: Henk van Raaij
Op het zonovergoten festivalterrein was er vorig jaar een speciale smeerbar ingericht. Foto: Henk van Raaij Foto: Henk van Raaij

32e editie van de DKLparty in Silvolde

SILVOLDE - Daklozenparty.. Wie is er niet mee opgegroeid? In Silvolde en verre omgeving. Het welbekende feestje met een 'kratje uit de regio' en een 'bandje uit de buurt' smaakte naar meer en bleek voor herhaling vatbaar. Dit jaar voor de 32ste keer, op vrijdag 28 en zondag 30 juni.

En gelukkig weten nog steeds duizenden festival liefhebbers de weg naar de weide van Stefan Bongers te vinden.. Het bezoekersaantal is de afgelopen jaren zelfs flink toegenomen! De Early Bird tickets voor het vrijdagfeest gingen 1 mei al in de voorverkoop en deze waren binnen enkele uren uitverkocht. Vele enthousiaste bezoekers hebben vervolgens gebruik gemaakt van de online voorverkoop, maar sinds afgelopen week is ook de plaatselijke voorverkoop van de DKLparty begonnen. Met voorverkooplocaties in Silvolde, Terborg, Gendringen, Gaanderen, Varsseveld, Dinxperlo en Ulft is het voor het overgrote publiek slechts een enkele minuut op de fiets om kaarten te kunnen bemachtigen. Hiermee probeert de organisatie het zo eenvoudig mogelijk te maken voor de bezoekers om kaarten te kopen in de voorverkoop.
De DKLparty vindt dit jaar plaats op vrijdag 28 juni en zondag 30 juni. Op vrijdag zijn er drie podia en zijn Papi Sebasto, Weekend Warriors, Pas-op, Freddy Moreira en Beatcrooks de grote namen die gaan optreden. Zondag tijdens de familiedag zorgen DJ Jari, KalibeR, Tinus Hoekstra en Pim Pam Pompen voor de muzikale omlijsting. Het programma van 'de traditionele familiedag' van de DKLparty wordt dit jaar aangevuld met een compleet programma voor de ouderen uit Silvolde en omstreken. Optredens van de Iseldonkse muzikanten en de Opbloasband zorgen ervoor dat er voor iedere doelgroep binnen de familie iets te doen is. De aanvang van deze dag wordt vervroegd naar 12 uur en voor 14 uur heeft een ieder gratis toegang. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de aankleding van het terrein. Een speciaalbier-pleintje, een compleet nieuwe entree, een heel gaaf buitenpodium en ook de andere podia zullen onherkenbaar zijn van de afgelopen jaren.


www.dklparty.nl