De kruising van de tamelijk smalle Beggelderdijk met Beggelderpad en Bohnenweide. Foto Frank Vinkenvleugel
De kruising van de tamelijk smalle Beggelderdijk met Beggelderpad en Bohnenweide. Foto Frank Vinkenvleugel Foto:

Geen nieuwe weg nabij de Beggelderdijk

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - Het college van burgemeester en wethouders blijft bij de mening dat er geen nieuwe weg hoeft te komen nabij de Beggelderdijk.

De gemeente heeft opnieuw verkeerstellingen op de Beggelderdijk laten doen en daarbij is geconstateerd dat de verkeersintensiteit laag is. "De gemeente Oude IJsselstreek wil daarom niet meewerken aan het nieuwe tracé", zegt wethouder Martin Veldhuizen. Dat betekent dat er op het grondgebied van de buurgemeente niets kan veranderen, zoals het aanpassen van het laatste deel richting de AA Strangrondweg.

Minder vrachtverkeer
Wethouder Veldhuizen vindt de aanleg van het nieuwe tracé ook niet wenselijk, omdat de verwachting is dat er minder vrachtverkeer over de Beggelderdijk zal komen. Door een andere ontsluiting bij het bedrijf Westerveld & Nederlof zal er een andere verkeersstroom komen. Daarmee is de discussie over de verkeersveiligheid van de Beggelderdijk na drie jaar terug bij af. B en W concluderen opnieuw dat meer geld investeren niet zinvol is, omdat er geen grote problemen zijn en dat met het aanbrengen van twee verkeersplateaus en het verbreden van de fietsstroken buiten de bebouwde voldoende wordt gedaan. Of de gemeenteraad dat ook zo ziet, zal binnenkort blijken. B en W hebben immers al vaker onderbouwd dat andere duurdere varianten niet zinvol waren. Desondanks stelde een meerderheid van de raad telkens voor een andere keuze te maken.