De tuin van het Meihuus. Foto: PR
De tuin van het Meihuus. Foto: PR Foto:

Meihuus: open tuinzondag

BREEDENBROEK - De tuin van het Meihuus is gelegen rondom een verbouwde, voormalige boerderij van Wim en Yvonne Duitshof aan de Terborgseweg 19 in breedenbroek. De tuin, die te bezoeken is op zondag 19 mei tussen 11.00 en 17.00 uur, is in fases aangelegd vanaf 2004. Kenmerkend zijn de vele vaste planten- en siergrassenborders, de heestertuin, de prairieborders, rozentuin, folievijver en de natuurlijke paddenpoel met daarom heen de wilde bloemen- en grassenwei, waarin het goed toeven is. Hier geniet men bij mooi weer al van de groene kikkers. Op gepaste wijze zijn er op vele plaatsen kunst en zitplekken geïntegreerd.

Het is een wisselvallig voorjaar, de lente is met en door het warme weer al vroeg ontwaakt. Nu in mei zijn de verschillende vogels met hun eigen melodieën te horen, ziet men bijen, vlinders en insecten vliegen. Dit is het seizoen van de Choysa, akeleien, valeriaan, late tulpen, allium, lage floxen, diverse bloeiende vaste planten, bomen en heesters.
Dit jaar is op de open zondagen in bij het Meihuus een extra kunstexpositie te zien van Karin Zuijdwijk; zij is aanwezig en zal aan belangstellenden haar verhaal doen over haar passie beeldhouwen.
Imkerij 't Beggelder is in de tuin van het Meihuus aanwezig met de demo-bijenkast en de heerlijke honing.
De entreeprijs bedraagt drie euro per persoon. Koffie en thee zijn tegen vergoeding verkrijgbaar.
De open tuindagen zijn: tweede pinksterdag 10 juni, 14 juli en 18 augustus, telkens van 11.00 tot 17.00 uur.
De tuin kan ook door groepen vanaf 10 personen op afspraak bezocht worden.


www.meihuus.nl