Een workshop drummen kunnen kinderen ook volgen. Foto: PR
Een workshop drummen kunnen kinderen ook volgen. Foto: PR Foto:

Aalten maakt lawaai voor de koning

AALTEN - Aalten luistert Koningsdag dit jaar op met enkele nieuwe onderdelen. Zo is er het grote lawaaimoment voor de koning op de Markt, maar ook een button-ontwerpwedstrijd en allerlei ochtendactiviteiten in het centrum. In de middag is er weer de Koningsloop en worden er workshops en spelen voor de kinderen gehouden.

Aan één traditie is wel een eind gekomen: er is geen ballonnenwedstrijd meer. Maar verder is er een prachtig programma in elkaar gezet door de werkgroep AaltenOranje, samen met de slagwerkgroep van de AOV en Magali van DanzArte. Al vóór Koningsdag kunnen alle kinderen tot en met de basisschool meedoen met de button-ontwerpwedstrijd. Op school krijgen ze hiervoor allemaal een Koningsdagkaart, die ze op de ochtend van Koningsdag op de Markt kunnen inleveren. Ze krijgen dan een superleuke lawaaimaker en een attentie van Jumbo Leussink. Rond 10.15 uur start het programma om te oefenen met dansen, zingen en lawaai maken voor het grote lawaaimoment om 11:00 uur, onder leiding van Magali en Bob.
Na afloop van het programma op de Markt kunnen kinderen (mét hun ouders) een rondritje maken door Aalten met het treintje van Ponyhof Leiting en ook het springkussen is opgeblazen. Nieuw dit jaar is ook dat het Kinderdorp al om 11 uur staat opgebouwd. De kinderen kunnen zich laten schminken en de ballonnenclown maakt op de Markt mooie ballonfiguren.
Na de Koningsloop, die om 11:45 uur start, is het tijd voor de middagevenementen. Bij Café Schiller is een kinderprogramma en vanaf 14:00 uur starten de workshops van verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten: DanzArte, Royaal Spelen, Athos en de drumband VMS. De kinderspelen staan onder leiding van Give and Go. De kinderen kunnen op deze leuke dag zelf kiezen wat ze gaan doen. Bij elke workshop en elk spel ontvangen ze een leuke button en ze kunnen er in totaal zeven bij elkaar spelen.
Op de Markt en bij de horeca is livemuziek voor jong en oud. 's Morgens spelen verschillende muziekkorpsen op de Markt, bij Beth San en bij de Stegemanhof. Bij de horeca van beide zorgcentra kan na afloop gezellig een borrel worden gedronken.
Alle informatie is ook te vinden op onderstaande website.


www.AaltenOranje.nl

Royaal Spelen verzorgt een workshop, waarbij kinderen met robots kunnen werken. Foto: PR
Athos verzorgt een workshop. Foto: PR
Het treintje maakt weer vrolijke rondritjes door het dorp. Foto: PR