SABA breidt uit in Dinxperlo

Vervolg van de voorpagina

DINXPERLO - SABA gaat flink uitbreiden op het industrieterrein in Dinxperlo.

In feite wordt de nieuwbouw gepleegd direct aanpalend aan de in 2013 nieuw gebouwde kitfabriek. Gebouwd met het oog op verdere groei, maar met zo min mogelijk negatieve belasting voor mens en milieu. Het kantoorgebouw is energieneutraal en voorzien van een sedum dak. Zonnepanelen voorzien in een groot gedeelte van de energiebehoefte van zowel het kantoor als de fabriek.

De productiegebouwen worden volgens de laatste stand der techniek gebouwd en ingericht en er zal fors geïnvesteerd worden in nieuwe machines en installaties.

Op de benedenverdieping van het kantoorgebouw wordt duidelijk gemaakt waar het bij SABA sterk om draait: innovatie en ontwikkeling. Op een markante plek zullen de laboratoria duidelijk zichtbaar zijn en er wordt veel ruimte gereserveerd voor klanten en relaties in het SABA Experience Center. Er zal een open werkcafé worden gerealiseerd waar medewerkers en klanten in één ruimte ervaringen kunnen delen. De buitenzijde van het kantoorgebouw heeft een organische vorm en er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Licht en ruimtelijkheid voeren de boventoon.

Op dit moment wordt er volop gewerkt aan het verder uitwerken van de plannen.