René Arendsen heet de bezoekers welkom in de kerk. Foto: Anja Enserink
René Arendsen heet de bezoekers welkom in de kerk. Foto: Anja Enserink

Laatste Gelredag van Omroep Gelderland was in Dinxperlo

DINXPERLO - Omroep Gelderland heeft met een laatste activiteit in Dinxperlo de Gelredagen afgesloten. De publieke belangstelling was groot.

Het begon op 6 april al vroeg met een prachtig verhaal van presentator René Arendsen over de Grote Kerk op de markt, de grens en natuurlijk het Grenslandmuseum. Dit werd afgewisseld met interviews. Berend Enserink noemde Dinxperlo een markante plaats vanwege het grensgebeuren en Jaap Snijders ging in op de nieuwe tentoonstelling in het Grenslandmuseum, die de annexatie weergeeft van Dinxperlo/Suderwick. In groepen kregen belangstellenden veel te zien en te horen over de kerk met zijn prachtige fresco’s. Van 8 uur tot 10 uur was alles goed te volgen via de radio van Omroep Gelderland, onder meer het orgelspel van Dick Homburg, dat met groot applaus werd gewaardeerd. Tijdens een rondgang door het dorp wist Bennie Bruggink met zijn grens- en smokkelverhalen de deelnemers te boeien.
Wie zich verder wil verdiepen in de annexatie kan terecht in het Grenslandmuseum. De smokkelverhalen van Bennie Bruggink worden bij voldoende deelname iedere woensdagmiddag via de VVV georganiseerd.