Erwin en Karin nodigen iedereen uit voor het ontbijt. Foto: Frank Vinkenvleugel
Erwin en Karin nodigen iedereen uit voor het ontbijt. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Dinxpers ontbijtje op Prins Clausplein

DINXPERLO - op zondag 14 april is er - na het succes van vorig jaar - opnieuw een 'Dinxpers ontbijtje' op het Prins Clausplein in Dinxperlo. Iedereen is om 11.00 uur welkom om aan te schuiven voor een gezellig samenzijn in de open lucht, midden in het centrum van Dinxperlo. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Het Blauwe Meer. Aanmelden door vooraf een placemat te kopen voor het ontbijt kan bij één van de bakkers in Dinxperlo of bij Jumbo Arentz.

Door Waltraud Wensink

Karin Reimink (Kaats Kadosjop) en Erwin van den Dobbelsteen (bakkerij Van den Dobbelsteen) vertellen namens de voorjaarsactiviteitencommissie meer over het bijzondere initiatief. Erwin: "We zetten ons in om zo veel mogelijke leuke activiteiten te bedenken en organiseren voor de inwoners van Dinxperlo en Suderwick. Vorig jaar was er voor het eerst een ontbijtje in het centrum. Meer dan vijfhonderd personen deden hier toen aan mee. Dat is voor zo'n eerste keer een prachtige start. Nu hopen we op een nog meer deelname en het zou helemaal mooi zijn als we duizend personen zouden halen, maar we zijn blij met iedereen die aanschuift." Karin:" We houden de weersvoorspellingen in de gaten. Voor alsnog ziet het er gunstig uit maar dat kan nog alle kanten uit gaan. Het is dan fijn om te weten dat we bij slecht weer kunnen uitwijken naar Sportcentrum Het Blauwe Meer. Dus weer of geen weer, het Dinxpers ontbijtje gaat door."

Ontmoeten op het plein
Karin: "Elkaar ontmoeten en samenhorigheid oproepen, dat is hetgeen we willen bereiken met dit ontbijtje. De ondernemers doen hun uiterste best en verlenen ieder op hun eigen manier hun medewerking. Het Prins Clausplein is hiervoor uitermate geschikt omdat het centraal in Dinxperlo ligt en er is voldoende ruimte om zoveel mensen kwijt te kunnen." Erwin voegt hier aan toe: "Iedereen is welkom, maar meld je wel even aan. Voor ons is het belangrijk om te weten hoeveel mensen er komen. Dan kunnen we daar rekening mee houden als we de eieren koken."

Wat kunnen de mensen verwachten van het ontbijtje? Erwin: "Voor het kleine bedrag van 3,49 euro krijgt men een croissant, een rozijnenbolletje , een minibolletje, fruit, gekookt eitje, koffie/thee en jus d'orange. Als er net zoveel mensen als vorig jaar komen zorgen we voor meerdere punten waar je langs kunt lopen om het te pakken. Vorig jaar bleek de wachtrij best lang te zijn, dus dat gaan we anders doen als er meer mensen komen. Het ontbijtje is echt voor iedereen, ook als je uit een van naastgelegen dorpen komt."

Medewerking voor het ontbijtje wordt verleend door Peters specialiteiten die voor het beleg zorgt, Smits groenten & fruit, Wooncafe Lef& Manetti, Te Grotenhuis die de containers beschikbaar stelt, bakkerij Knippenborg, Pomper Kaas, bakkerij Heijerman, bakkerij Van den Dobbelsteen en HV Re-integratie & zorg. Voor een gezellige sfeer- en achtergrondmuziekje komen de Pluckermuzikanten. Erwin: "We krijgen vanuit Interreg Deutschland Nederland subsidie voor dit evenement. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee." Erwin en Karin willen tot slot nog benadrukken dat de activiteitencommissie open staat voor goeie ideeën en suggesties. "Weet je iets leuks voor de Dinxperse bevolking of bijvoorbeeld voor de jeugd, geef je ideeën dan even door aan de activiteitencommissie."

Aanmelden
Aanmelden voor het Dinxpers Ontbijtje op zondag 14 april kan door een 'placemat' te kopen voor 3,49 euro bij een van de bakkerijen in Dinxperlo (Van den Dobbelsteen, Heijerman, Knippenborg ) of bij Jumbo Arentz. Dit kan tot en met zaterdag 13 april 14:00 uur. Deze placemat moet men dan meenemen naar het ontbijt op het Prins Clausplein. Aanvang van het ontbijt is om 11:00 uur.