Kinderburgemeester in beeld bij DinxperFM

DINXPERLO - Voorbereidingen voor de instelling van een kinderraad en de benoeming van een kinderburgemeester in de gemeente Aalten zijn in volle gang. Alle basisscholen in de kernen van Aalten mogen een leerling als kandidaat voor de kinderraad voordragen. Uit de voorgedragen kandidaten wordt door een deskundige jury uiteindelijk ook een kinderburgemeester gekozen.

Op woensdag 3 april vanaf 20:00 uur is de Kinderburgemeester onderwerp van gesprek in Politiek Café. Deze keer vanuit het Kulturhus in Dinxperlo waarbij ook publiek van harte welkom is. Presentator Albert Swinkels werpt met een aantal gasten een blik vooruit op de komende verkiezingen van de kinderraad en de benoeming van de kinderburgemeester. De gasten zijn burgemeester Anton Stapelkamp, wethouder onderwijs Hans te Lindert, D66-fractievoorzitter Alexander van der Graaff en Jan van der Horst, directeur IKC de Bosmark en cbs De Höve in De Heurne.
In steeds meer gemeenten in Nederland zijn kinderraden en kinderburgemeesters actief. Centrale doelstelling daarbij is doorgaans het vergroten van de invloed van kinderen bij maatschappelijke onderwerpen die belangrijk voor ze zijn. Maar om dat goed uit de verf te laten komen is meer nodig dan alleen de instelling van een kinderraad en de benoeming van een kinderburgemeester.
Politiek Café wordt live uitgezonden via internetradio en via de YouTubestream van Kulturhus TV. Op de website van DinxperFM worden de links geplaatst om de uitzending te volgen, maar wie bij YouTube zoekt op Kulturhus TV en voor radio bij TuneIn op Dinxper FM vindt de live-uitzendingen ook.