Volop overleg aan de tafel. Foto: Frank Vinkenvleugel
Volop overleg aan de tafel. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Mooie toezeggingen voor plan Heurnse Veld

DE HEURNE - Tijdens het initiatief '8 Uur Overwerken voor het Goede Doel' van de Aaltense Uitdaging in samenwerking met Heurns Belang zijn er tijdens de brainstormsessie donderdagavond bij Café Bruggink mooie toezeggingen gedaan door de ondernemers voor het realiseren van de plannen voor het Heurnse Veld. Voorzitter van Heurns Belang Bennie Bruggink, voorzitter van de werkgroep Heurnse Veld Mark Vinkenvleugel en manager Marianne te Linde van de Aaltense Uitdaging kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

Door Iris Jansen

Vanaf 17.00 uur bogen de uitgenodigde – veelal Heurnse - ondernemers en adviseurs zich over de plannen en mogelijkheden voor het Heurnse Veld. Een project van de werkgroep Heurnse Veld, die op initiatief van Heurns Belang is samengesteld om een nieuwe invulling te geven aan het veld dat al vanaf 1975 door de gemeente aan de inwoners van De Heurne ter beschikking is gesteld.
De bedoeling is om een multi-inzetbare invulling voor het veld te ontwerpen, waar niet alleen de inwoners - met name de kinderen uit De Heurne - gebruik van kunnen maken, maar ook de scholen in De Heurne, Dinxperlo en Breedenbroek. Gezien de ligging biedt het aan de scholen een optimale gelegenheid voor educatieve doeleinden betreffende flora en fauna. Met organisatorische hulp van de Aaltense Uitdaging en adviserende inbreng van onder andere de wethouders Martin Veldhuizen, Joop Wikkerink en Ted Kok, werd geprobeerd om zoveel mogelijk hulpvragen in te vullen wat betreft het aanleggen van een Tiny Forest, bloemen- en moestuin, wandelpaden, bijenkasten, speelmogelijkheden en het renoveren van het bestaande gebouwtje.
De bedoeling is dat de kinderen zoveel mogelijk meehelpen met het aanleggen en onderhouden van het veld. Enkele kinderen van de basisschool De Höve uit De Heurne hadden speciaal voor deze bijeenkomst een videoboodschap gemaakt, waarin zij vertelden waarom zij dit initiatief belangrijk vinden. Het plan dat nog in mei aan de leden van Heurns Belang moet worden voorgelegd, werd met veel enthousiasme door de aanwezigen ontvangen. Veel toezeggingen zijn al vastgelegd en kunnen na de ledenvergadering, wanneer het plan positief is ontvangen, verder worden uitgewerkt. De Aaltense Uitdaging heeft toegezegd het initiatief verder te ondersteunen.