De vrijwilligers zijn maar wat blij met de nieuwe 'Beatrixhal'. Foto: Frank Vinkenvleugel
De vrijwilligers zijn maar wat blij met de nieuwe 'Beatrixhal'. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

Nieuwe plek voor 'Beatrixhal'

DINXPERLO - De rommelmarkt van Stichting Actiecomité 'Prinses Beatrix', ook wel bekend onder de naam 'Beatrixhal', gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. Op zaterdag 6 april zal de verhuizing plaatsvinden en op zaterdag 13 april zijn de deuren weer voor publiek geopend op de nieuwe locatie aan de Industriestraat 9-11 te Dinxperlo.

Door Waltraud Wensink

De Beatrixhal is een begrip in Dinxperlo en trekt wekelijks veel vaste kijkers en kopers. Iedere zaterdagochtend is de Beatrixhal open. Esther Geertsema, Rita Coenders en Jeroen Heusinkveld zijn de bestuursleden die samen met een groep enthousiaste vrijwilligers de boel draaiende houden.

Blij met de medewerking van Bernhard ten Brinke
Esther: "De Beatrixhal bestaat al erg lang en heeft altijd ontzettend goed gelopen. Sinds een tijdje huren we een van de leegstaande productiehallen van de Knobo aan de Meniststraat en daarvoor zaten we in het gebouw naast de Saba. Wie er wel eens geweest is, kan bevestigen dat het er altijd propvol met spullen stond. De huidige Knobo was ook maar een noodoplossing en we misten daar ook een aantal noodzakelijke voorzieningen. We konden daar om allerlei redenen niet blijven. We zijn dan ook blij dat we op de loyale medewerking mogen rekenen van Bernhard ten Brinke. We nemen onze intrek in het prachtige gebouw op de hoek van de Industrieweg en Anholtseweg. Het pand staat onder toezicht van monumentenzorg en wij mogen daar vooralsnog gebruik van maken." Rita vult aan: "Het is echt een prachtig pand waar we ontzettend blij mee zijn. Het pand is van Ten Brinke maar wordt onder andere ook gebruikt door de schutterij EMM. Het zal voor een aantal mensen vast even wennen zijn om naar een ander pand te moeten gaan. En ook al is het niet ons eigendom, we kunnen ons deze plek wel heel goed eigen maken. Wij hebben er in ieder geval veel zin in en kunnen niet wachten tot de deuren op 13 april open gaan."

Kritischer
Iedere zaterdag kan iedereen terecht voor de verkoop van tweedehands spullen. Mensen uit Dinxperlo en omgeving kunnen contact opnemen met het actiecomité voor het ophalen van overtollig huisraad. Esther: "Het gaat dan om spulletjes die schoon en nog te gebruiken zijn voor verkoop. Door de jaren heen zijn we kritischer geworden wat betreft de inname van spullen. We zijn geen afvalverwerkingsbedrijf en ook wij moeten betalen voor de afvoer van spullen die we niet kunnen gebruiken. Mochten mensen toch onverkoopbare spullen bij ons aanbieden, dan wordt hiervoor een 'stortingsbijdrage' gevraagd. Het bedrag is dan afhankelijk van hetgeen er wordt aangeboden." Rita: "We vinden dit zelf ook nog wel eens lastig want het is erg moeilijk in te schatten welke spullen wel of niet verkopen. Ook zijn we afhankelijk van de opslagruimte die we hebben. De opbrengst van de verkochte spullen gaat via Stichting Actiecomité naar Algemene Muziekvereniging Prinses Beatrix. We hebben een fanfareorkest, een leerlingenorkest en meerdere slagwerkgroepen. Het geld wordt onder andere gebruikt voor opleidingen, aanschaf instrumenten, uniformen en/of bladmuziek."

Het loont zich nog steeds
"Het loont zich nog steeds om de wekelijkse rommelmarkt te houden. Daar gaat echter wel veel werk in zitten. Het succes is mede te danken aan de geweldige inzet van onze vrijwilligers. Zonder hen zou het allemaal een heel stuk lastiger worden. Er zijn zelfs vrijwilligers die wekelijks in de hal staan om te verkopen en daarnaast zijn er ook de vrijwilligers die de spullen bij de mensen thuis ophalen. Iedere bijdrage, op wat voor manier dan ook, wordt enorm gewaardeerd", aldus Esther.

Rita: "Op zaterdag 6 april zijn we gesloten. Dan gaan we namelijk hard aan het werk om alles te verhuizen naar het nieuwe pand en op zaterdag 13 april gaan we dan weer open. We hebben er alle vertrouwen in dat we dat gaan redden in die korte tijd."

De verkoop van spullen is iedere zaterdag vanaf 13 april van 09:00 12:00 uur in de Beatrixhal aan de Industriestraat 9-11 in Dinxperlo. Voor het ophalen van goederen kan men bellen met: Hanny Janssen, 0315-237403, Henk Elburg, 0315-653058 of Rita Coenders 0315-653350 of mailen naar actiecomite@fanfarebeatrix.nl.