De jongste kinderen mochten het water over de waterloop laten stromen. Foto: Frank Vinkenvleugel
De jongste kinderen mochten het water over de waterloop laten stromen. Foto: Frank Vinkenvleugel Foto:

IKC de Bosmark opent groen schoolplein voor onderbouw

DINXPERLO - Onder een mooi voorjaarszonnetje werd afgelopen dinsdag het onderbouwplein van IKC de Bosmark officieel heropend.

Mede dankzij een bijdrage van de oudervereniging en een subsidie van de provincie Gelderland heeft BuroBlad uit Raamsdonkveer een prachtig ontwerp gemaakt. In samenwerking met van Langen Hoveniers is er in de afgelopen weken hard gewerkt aan het nieuwe uiterlijk van het plein. Het is een mooi, nieuw en vooral groen schoolplein geworden. Mooie elementen als een podium, buitenlokaal en zandbak met waterloop maken het tot een mooie speelplaats voor de kinderen. Het eerste jaar krijgt het groen nog volop de ruimte om te groeien, zodat het daarna ook een mooie speelplek kan worden. Dat betekent dus dat gedurende een jaar de kinderen nog zoveel mogelijk uit het tuingedeelte blijven, maar daarna mag er ook in het groen volop gezocht worden naar beestjes en mag het een speelplek worden.
Directeur Jan van der Horst bedankte de ontwerpers en uitvoerders hartelijk en voorzag hen van een Dinxperse traktatie. De officiƫle openingshandeling werd verricht door de kinderen van de instroomgroep, die met elkaar het net van de zandbak haalden en het water over de waterloop lieten stromen. Dit deden ze met heel veel plezier.