Met de blauwe rugzakken aan de wandel voor het goede doel. Foto: PR
Met de blauwe rugzakken aan de wandel voor het goede doel. Foto: PR Foto:

Wandelen voor veilig drinkwater

Kinderen helpen kinderen met de blauwe rugzakken


DINXPERLO - - Meer dan driehonderd kinderen van basisscholen uit Dinxperlo, 's-Heerenberg en Varsseveld doen op woensdag 20 maart mee aan Wandelen voor Water. Dit is een landelijk initiatief waarmee ruim 20.000 schoolkinderen geld inzamelen voor waterprojecten in ontwikkelingslanden.

Wandelen voor Water is het grootste educatie- en inzamelingsproject van Nederland als het gaat om veilig drinkwater en sanitatie. Vorig jaar werd door de kinderen van groep 7 en 8 uit bovenstaande plaatsen maar liefst 10.500 euro ingezameld.
De Rotaryclubs Bergh en Aalten-Wisch zijn de organisatoren van de wandeling op 20 maart. Het gaat om een 6 kilometer lange sponsortocht met zes liter water als ballast in een blauwe rugzak. Vertrekpunt op 20 maart is de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Familie, vrienden en kennissen sponsoren de kinderen. De basisschoolkinderen doen mee uit solidariteit met kinderen in ontwikkelingslanden, die dagelijks water moeten sjouwen en daardoor minder onderwijs kunnen volgen. De actie Wandelen voor Water is een landelijk initiatief om kinderen van de groepen 7 en 8 het belang van schoon drinkwater bij te brengen en besef over de luxe van het waterleidingnet dat we in Nederland hebben.
Kinderen die gaan lopen krijgen vooraf een les van een gastdocent die vertelt over de waterproblematiek in het projectland en in Nederland. Het is een interactieve les waarbij de kinderen veel leren over watergebruik en hygiƫne. Kinderen zijn na afloop vaak enthousiast over wat ze hebben geleerd en zijn gemotiveerd om hun leeftijdsgenoten te helpen.