Een schilderij van Gerda Wisselink. Foto: PR
Een schilderij van Gerda Wisselink. Foto: PR Foto:

Schilderijen in Kerkje De Rietstap

DINXPERLO - In Kerkje De Rietstap zijn in de maand maart schilderijen te zien van Gerda Wisselink. Haar schilderijen zijn kleurrijk, warm, boeiend, en spreken tot de verbeelding. De bezoeker ziet er misschien wel heel iets anders in, dat kan allemaal. Kerkje de Rietstap is open in maart op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het adres is Meniststraat 14a en de toegang is gratis.

Al vanaf haar vroegste jeugd hield Gerda Wisselink van tekenen en schilderen. In de jaren zestig volgde zij de vijfjarige opleiding aan de ABK-Arnhem. Ze heeft er niet haar beroep van gemaakt, maar is wel altijd blijven schilderen. Ze gaf les aan verschillende schilderclubjes.
Ze volgde een workshop van Bob Tomanovich, en werd daar gegrepen door zijn prachtige mystieke schilderijen en kleurgebruik. Ze ging lessen volgen bij deze kunstenaar. Ze moest daar wel voor naar Capelle aan den IJssel, maar dat had ze er voor over. Daar maakte ze zich de techniek eigen van schilderen met artisan (olieverf op water-basis). Op deze schilderclub zit ze nog steeds; ze vindt het inspirerend om samen met anderen te schilderen.