De ontwikkelingen op het plein worden nauwlettend in de gaten gehouden. Foto: PR
De ontwikkelingen op het plein worden nauwlettend in de gaten gehouden. Foto: PR Foto:

Groen schoolplein voor de Borckeshof

BREEDENBROEK - Het schoolplein van De Borckeshof ondergaat een metamorfose. Het team van De Borckeshof vindt het erg belangrijk dat kinderen buiten kunnen spelen en wil ze daarbij graag uitdagen en laten ontdekken. Daarom is er gekozen voor een renovatie van het schoolplein op een zodanige manier dat er een speelterrein ontstaat dat net even anders is als anders. Aantrekkelijk voor jong en oud met telkens weer nieuwe ontdekkingen en uitdagende spelelementen.

In samenwerking met De Tuinen van Geerdink wordt er een prachtig, nieuw, groen schoolplein aangelegd met een stammenboomhut, een nestschommel, klimpaden, een amfitheater en een buitenkeuken voor de kleuters. Vol enthousiasme bewonderen de kinderen elke dag de vooruitgang.

Ook werd gehoor gegeven aan de wens van de leerlingen: goaltjes op het plein. Omdat de leerlingen een belangrijke stem hebben op De Borckeshof, mochten deze goaltjes niet ontbreken, ook al pasten ze niet helemaal in het plaatje van een natuurlijk plein. Wel zullen de leerlingen hiervoor ook zelf aan de slag moeten. Dat gebeurt binnenkort in samenwerking met de ouderraad. In mei wordt het plein feestelijk geopend.

Het schoolplein in ontwikkeling, vanuit de lucht. Foto: PR