Winnaar Hans Schoppers, geflankeerd door de organisatoren. Foto: Frank Vinkenvleugel

Hans Schoppers wint Senioren Biljarttoernooi

DINXPERLO - Het Senioren Biljarttoernooi, georganiseerd door biljartvereniging Ons Huis, vond de afgelopen vijf weken plaats in sportcafé De Peppel. Vrijdag was de finale, die werd gewonnen door Hans Schoppers.

In het toernooi waaraan 45 biljarters uit voornamelijk de gemeente Aalten en Oude IJsselstreek maar ook uit Ruurlo deelnamen, werden liefst 118 wedstrijden gespeeld op drie tafels. In eerste instantie vanuit een poule-systeem maar na vier of vijf wedstrijden werd het toernooi voortgezet met een knock-out-systeem. De finale die onder leiding stond van KNBB-arbiter Cor Zorn werd gespeeld door Hans Schoppers tegen Micha Milojevic in een goed bezet sportcafé. Na een spannende wedstrijd trok Hans Schoppers aan het langste eind en nam volledig verdiend de wisselbeker van de voorzitter van het district Berkel & Slinge, Bennie Stegeman en organisator Bert Veldhuis in ontvangst. De derde plaats was voor Frans Rengelink, die in de kleine finale Han Rutgers versloeg. De hoogste serie tijdens het toernooi kwam van de hand van Johan Bouwmeester uit Aalten met 23 caramboles en Benno Vrieze had het hoogste partijgemiddelde, namelijk 6,66. Biljartvereniging Ons Huis is van plan om dit toernooi, waarmee een begin is gemaakt in 2013, ook in januari 2020 te organiseren. De doelstelling is dan 60 deelnemers.
Het eindresultaat: 1. Hans Schoppers; 2. Micha Milojevic; 3. Frans Rengelink; 4. Han Rutgers; 5. Sjef Kemperman; 6. Tonnie Icking; 7. Günther Hormes; 8. Ben Icking;

Micha Milojevic. Foto: Frank Vinkenvleugel