'Uutvinder' Mark in actie. Foto: PR
'Uutvinder' Mark in actie. Foto: PR

Blijspel 'Uutvinden is mien hobby' bij VVNF

DINXPERLO - Op vrijdagavond 15 februari is de jaarlijkse toneelavond van de VVNF. Om 20.00 uur verzorgt toneelvereniging OCH uit Holten een optreden in het Kulturhus Dinxperlo. Vorig jaar wisten zij het publiek goed te vermaken en ook dit jaar zullen zij een vrolijk blijspel laten zien met de titel 'Uutvinden is mien hobby'.

Het toneelstuk is geschreven door Bernd Gombold en gaat over de familie Mulder. Samen met z'n vrouw Grietje heeft Willem Mulder een kleine werkplaats waar hij auto's repareert. Maar het loopt voor geen meter; de belasting, de gemeente en de bank zit hem op de hielen. Geen wonder, als je dik in de rode cijfers zit.
Aan de hulp van z'n Poolse zwartwerker heeft hij ook niks. Het kost Willem al moeite genoeg om uit de handen van de sociale dienst te blijven...
En dan hebben de Mulders ook nog een rare kostganger. Hij vindt van alles en nog wat uit, waar niemand iets aan heeft. Toch raakt de directeur van de bank onder de indruk van een uitvinding en is het hek van de dam. Het geld stroomt binnen, bijna te mooi om waar te zijnā€¦

Wie wil weten hoe dit afloopt, is welkom op vrijdag 15 februari in het Kulturhus. Aanvang is om 20.00 uur. Entree is gratis op vertoon van de ledenkaart.
De VVNF meldt: "Let op: andere jaren was het toneel altijd op de zaterdagavond, dit jaar is het op de vrijdagavond!"